23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Obljetnica ljekarni Koprivnica

Dragutin Korošec: Najbolje prolaze pacijenti koji odmah dobiju lijek, a mi na naplatu čekamo i do 200 dana
D

Ne propustite

Danas je u sustavu pet ljekarni, dvije u Koprivnici te one u Sokolovcu, Drnju i Rasinji.

U prostoru centralne ljekarne na Florijanskom trgu, danas je obilježena 71. obljetnica postojanja ustanove Ljekarne Koprivnica Koprivničko-križevačke županije.

Dragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni prijsetio se povijesti kada je 1945. godine donesena odluka da se oduzme koncesija privatnim ljekarnama, pa je počeo rad u okviru državne uprave te su tri ljekarne prebačene kotaru Koprivnica.

– Prije 67 godina, ljekarne su se počele samofinancirati, a 71 je godina kako djeluju na području Koprivnice, u društvenom sektoru kao ustanove. Prva je ljekarna bila K Orlu pa zatim ona na Florijanskom trgu, a tamo gdje su danas Narodne novine bila je ljekarna K spasitelju iz koje i potječe stari namještaj koji smo restaurirali – podsjestio je Korošec.

Danas je u sustavu pet ljekarni, dvije u Koprivnici te one u Sokolovcu, Drnju i Rasinji.

Djelatnice županijskih ustanova // Foto: Matija Gudlin

– Imali smo 2006. godine jednu ljekarnu u zakupu u tuđem prostoru i morali smo izaći van. Županija nam tada dodijelila prostor na Florijanskom trgu gdje nam je danas uprava i centralna ljekarna, a lani se nakon 15 godina zakupa u sustav vratila ljekarna u ulici Braće Radić – priča Korošec.

U ljekarne je ukupno investirano blizu 7 milijuna.

No stanje u ljekarništvu danas se susreće s velikim problemom neplaćanja, koja danas prelaze 180 do 200 dana.

– Mi izdamo lijek pa i cijelu terapiju, a još nismo dobili plaćeno. Pacijenti tu najbolje prolaze, zadovoljni su i ne znaju za probleme. Zahvaljujući razumijevanju proizvođača, veledrogerija, osiguravamo da se lijek uvijek može dobiti – napominje Korošec.

darko koren
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Dodaje da plaćanja bolnica prema drogerijama idu i do 700 dana,  a u zdravstvu fali oko 4,5 milijarde kuna, dok bi na godišnjem nivou trebali oko 2,5 milijarde da bi sve moglo funkcionirati. U koprivničkim ljekarnama zaposleno je 19 ljudi, a plaće im se kreću od sedam do 11 tisuća kuna.

Župan Darko Koren rekao je da Ljekarnu Koprivnica promatra kao sastavni dio županijskog sustava.

– Ona u najvećem dijelu funkcionira na tržištu i to uspješno čini, a dokaz je izviješće o poslovanju i razvojni put.  Ljekarna je napravila velik iskorak u organizaciji, uspjela je kvalitetno riješiti pitanje vlastitih prostora – rekao je župan te zaključio da je to impresivni mali sustav koji se vodi na odgovoran način.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×