14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Općina Drnje

Drnje i Torčec iduće godine dobivaju biciklističko-pješačku stazu, uređenije prometnice i groblje, Vatrogasni dom zadovoljio sve kriterije
D

Na sastanku je dogovoreno da će se u prvom kvartalu iduće godine odraditi administrativni poslovi, a u drugoj polovici 2024. godine trebala bi krenuti gradnja biciklističko-pješačkih staza na terenu

Ne propustite

Iz Općine Drnje obavještavaju kako je odrađen tehnički pregled za novoizgrađenu prometnicu u poduzetničkoj zoni “Cege”. Time je ispunjen preduvjet za izdavanje uporabne dozvole.

Također, tvrtka Novoprodukt d.o.o. dobila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za izgradnju proizvodnog pogona čija bi gradnja trebala započeti uskoro u poduzetničkoj zoni.

Isto tako, sredinom tjedna odrađena je detaljna kontrola na Vatrogasnom domu u Torčecu.

– Prilikom detaljne kontrole na terenu utvrđeno je da smo zadovoljili sve standarde i kriterije, stoga se sukladno tome nadamo što skorijem povratu sredstava koja su utrošena na projektu – poručili su iz Općine.

drnje, vatrogasni dom torčec, par, prometnica
FOTO: Facebook Općina Drnje

Spomenimo kako je danas odrađen sastanak u gradskoj upravi, a tema je bila ITU Koprivnica. Na sastanku je dogovoreno da će se u prvom kvartalu iduće godine odraditi administrativni poslovi, a u drugoj polovici 2024. godine trebala bi krenuti gradnja biciklističko-pješačkih staza na terenu.

– Kod nas su to staza od vodotoka Gliboki u Drnju pa do kraja Botova i staza u Podravskoj ulici u Torčecu, od novog nadvožnjaka do mosta prema Đelekovcu. 85% sredstava dolazi iz EU fonda, dok je 15% vlastito učešće – pojašnjavaju.

Nadalje, odrađena je sadnja stabala u parku, a za sljedeću godinu dogovoreno je hortikulturalno uređenje groblja u Drnju i Torčecu.

drnje, vatrogasni dom torčec, par, prometnica
FOTO: Facebook Općina Drnje

Kažu kako su svjesni narušene kvalitete života, ali da isto tako znaju kako će nakon radova imati izgrađenu komunalnu infrastrukturu i nove prometnice, koja se dugo godina iščekuje.

– Želimo spomenuti da se zajedno s vama veselimo što ranijoj sanaciji prometnica u cijeloj Općini koje su uništene prilikom izgradnje kanalizacije. Dotad preostaje da izvođača radova tražimo privremene, ali svakodnevne sanacije prometnica, a neslužbeno postoje najave i određenih asfalterskih radova čije izvođenje ovisi o vremenskim prilikama – zaključuju iz Općine.

drnje, vatrogasni dom torčec, par, prometnica
FOTO: Facebook Općina Drnje
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još traje očevid

UŽAS U PODRAVINI Učenik pao s prvog kata školske zgrade, hitna ga prevezla u bolnicu

Jedan je učenik viših razreda ozlijeđen prilikom pada s prvog kata školske zgrade. Portal Varaždinske vijesti piše kako se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×