TRG SVETOG TROJSTVA

Vjernici na ludbreškoj Svetoj nedjelji bili su savršena meta lopova. Iz torbica su izvlačili novčanike, maloljetnica uhvaćena na djelu

Policija je u potrazi, a jedno kriminalističko istraživanje već je dovršeno.

16:00h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Protekli vikend zabilježeno je čak šest krađa u Ludbregu, i to za vrijeme održavanja tradicionalne vjerske manifestacije – ludbreške Svete nedjelje.

Prva se dogodila na Trgu Svetog Trojstva gdje je 72-godišnjakinji iz ruksaka ukraden novčanik s dokumentima i novcem. Materijalna šteta iznosila je nekoliko stotina kuna. Druga se dogodila na istome mjestu gdje je iz autoprikolice, odnosno hladnjače ukradeno više piva, sokova, mesnih proizvoda i ulja. Sve to vrijedno je više tisuća kuna.

Nadalje, treća se dogodila u Gundulićevoj ulici. Ondje je, pak, 52-godišnjakinji iz ruksaka također nestao novčanik s dokumentima i novcem, što je vrijedilo nekoliko stotina kuna. Isto se dogodilo u slučaju 59-godišnjakinje u Ulici Petra Zrinskog. Žrtva lopova bila je i 40-godišnjakinja koja je bez – pogađate – novčanika s dokumentima i novcem, ostala u Ulici Matije Gupca.

Ujedno je, stoji u izvješću Policijske uprave varaždinske, dovršeno kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakinjom. Sumnja se kako je jučer, oko 14.30 sati, u ulici ispred svetišta u Ludbregu iz torbice 69-godišnjeg muškarca ukrala još jedan novčanik u kojemu su bili novac i dokumenti.

– U izvršenju krađe je osumnjičenu uočio i uhvatio oštećeni muškarac i zadržao do dolaska policije. Osumnjičena je privedena u prostorije policijske postaje na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – stoji u objavi PU varaždinske.

čitam...