relikvija svete krvi

FOTO/VIDEO Ludbreška Sveta nedjelja je i pod okriljem korone privukla velik broj vjernika i hodočasnika

Kroz cijeli dan odvijao se duhovni program, a od 10 sati je krenula velika procesija svećenika i biskupa prema Zavjetnoj kapeli.

11:08h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Vjerska manifestacija, ludbreška Sveta nedjelja, kao i svake godine, okupila je velik broj vjernika i hodočasnika.

Danas je centralni događaj manifestacije, od jutra, u 6 i 7 sedam sati, održane su svete mise u crkvi, a od 8 je počeo prijem hodačasnika u Zavjetnoj kapeli izložena i relikvija svete Krvi na oltaru.

Držeći se distance i epidemioloških mjera, mogao se obići oltar i izvršiti zavjeti. U Ludbreg su došli i ministar Darko Horvat, ministar Tomo Medved, pjevač i političar Miroslav Škoro, zabavljač i političar Davor Dretar Drele, bio je tu i domaći gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i drugi ugledni gosti.

Kroz cijeli dan odvijao se duhovni program, a od 10 sati je krenula velika procesija svećenika i biskupa prema Zavjetnoj kapeli.

Misu, kojoj su nazočili brojni vjernici, predvodio je nuncij mons. Giorgio Lingua.

U okviru Stožera odlučili su organizirati inspekcijski nadzor, odnosno službu koja će kontrolirati sanitarne uvjete te broj gostiju u ugostiteljskom dijelu. Bit će nekoliko inspekcijskih timova od strane Stožera civilne zaštite, a angažiran je i Stožer civilne zaštite i interventna postrojba vatrogasaca, kako bi maksimalno osigurali provedbu svih mjera i preporuka.

Zbog epidemije se neće održati koncerti, lunapark je premješten na Otok mladosti, no proštenje je dozvoljeno pa je tako stigao velik broj prodavača, kao i svake godine.

Sveta nedelja u Ludbregu

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 6. September 2020

čitam...