16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Društvo naša djeca s radionicama kuhanja u borbu protiv pretilosti
D

Ne propustite

Društvo naša djeca Koprivnica već je tri godine nositelj projekta prevencije pretilosti kod djece predškolske dobi, kojeg svojim sredstvima iz programa Zdravi grad podupire grad Koprivnica, a lani mu je podršku dala i Koprivničko-križevačka županija.

Voditelji projekta su pedijatrica Zorka Valentić, psihologinja Ida Šimunović te zdravstveni voditelj Zoran Zagorščak.

– Ovaj stručni tim obavio je trogodišnje istraživanje kretanja težine kod djece između jasličke i školske dobi i utvrdio da čak 17 posto djece naginje pretilosti, a da se njih četiri posto može svrstati u skupinu pretilih. Pretjerana debljina opasna je pojava u ranoj dječjoj dobi i može uzrokovati brojne probleme u odrastanju i zrelijoj dobi. Stoga je DND organiziralo niz preventivnih aktivnosti od tribina, razgovora s roditeljima, štampanja letaka do javnog upozoravanja na ovaj rastući problem – istaknula je predsjednica DND-a Jadranka Lakuš.

Dodaje i kako zahvaljujući razumijevanju Podravke te iskustvima stručnjaka ove kompanije u razradi modela zdrave prehrane za učenike osnovnih škola ide se i korak dalje.

– U pripremi je kulinarska  radionica na kojoj će se kuhari iz svih koprivničkih vrtića te roditelji podučiti kako jednostavno pripremati zdrave obroke za najmlađe. Na radionici će aktivno sudjelovati i mališani kojima će Podravkini promotori kulinarstva pomagati u pripremanju sastojaka za jela preporučena za njihovo zdravo odrastanje, a svoj dolazak su najavili i koprivnički pedijatri – najavljuje Lakuš.

Odabrani recepti s ove kulinarske radionice bit će objavljeni u posebnoj knjižici koja će biti dostupna svim  roditeljima djece vrtićke dobi u Koprivnici.

Kulinarska radionica će se održati u Kulinarskom centru Štagelj u utorak, 4. veljače s početkom u 16.30 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×