17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Druženje dramskih amatera u Legradu
F

Ne propustite

Uskrsno slavlje nastavilo se i na Uskrsni ponedjeljak u Društvenom domu u Legradu, gdje se se okupila društva dramskih amatera dviju Županija, Koprivničko-križevačke i Međimurske.

Druženje je bilo u organizaciji KUD-a ”Zrin” iz Legrada, čija namjera je da se ovakva duženja nastave kroz tradiciju okupljanja svake godine na zadovoljstvo publike i glumaca.

Pred prepunom dvoranom društvenog doma u Legradu nastupilo je pet dramskih sekcija sa izvedbama predstava.

Kako je ovakav način pristupa publici već uobičajen u Legradu, zainteresiranost publike time je veća, i uvijek se traži mjesto više.

Publika se dobro zabavljala uz trendovsku tematiku svakodnevice uprizorene na satiričan način, koju pružaju životne prilike i događaji u ovo današnje turbulentno vrijeme. Smijeha nije nedostajalo.

Uz nastupe petorice glumačkih družina, među kojima su i oni pojedinci koji su ‘pobrali lovorike’ najboljih, vrijeme je zaista brzo preletjelo.

Nastupilo je pet glumačkih sekcija, redom: KUD ”Zrin” iz Legrada, izvelo je predstavu ”Bilo njih je 5”, autorice i redateljice Jasne Kiš, dramska sekcija udruge žena Kutnjak – Antolovec, izvela je predstavu, ”Parti kod susjeda” autorice Mirjane Horvat, priločka Amaterska scena izvela je predstavu, ”Pred Novo Leto”, autora Božidara Glavine i redatelja Dejana Novaka, KUD ”Seljačka sloga” iz Donje Dubrave, izvelo je predstavu ”Ljubav i kalamper”, autora Stjepana Škvorc i redateljice Štefice Kovač, a šećer na kraju bio je, KUD Donji Vidovec koji je izveo je predstavu ”Becikljin”, autorice Anke Balent i redateljice Ivanke Crnković.

Program su vodili Dubravka Đaković i Mirko Vrhovec, muzičkim nastupom program su obogatili tamburaški sastav ”Dravski pajdaši” iz Legrada.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, pozdravio je sve prisutne, zaželio dobrodošlicu gostima te svima uputio Uskrsnu čestitku.

tekst: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/04-2014/140424-dramski-amateri-legrad{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×