lijepo priznanje

Dubravka Vajdić, učitelja geografije na Osnovnoj školi Đuro Ester, primila Godišnju nagradu za poučavanje

U školi radi od 1991. godine

11:37h
0
Dubravka Vajdić dobila je lijepo priznanje // Foto: Koprivnica.hr

Lijepa vijest stigla je ovih dana za Dubravku Vajdić, učiteljicu geografije u Osnovnoj školi Đuro Ester, koja je dobila Godišnju nagradu za poučavanje. Nagradu joj je dodijelio Odbor za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva.

Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi Đuro Ester Koprivnica, tijekom svoga rada ističe se pedagoškom profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu.

– Uvijek je među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu. U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima – piše na stranicama Grada Koprivnice.

Ističu da je nužno spomenuti čitav niz aktivnosti kojima je doprinijela razvoju i unapređenju škole. Vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u Školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u Školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti Škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele Škole.