9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dugo najavljivani koncert Jazziane Croatica ovog četvrtka u koprivničkom Domoljubu
D

Ne propustite

U četvrtak, 30. listopada u 19:30 sati u dvorani Domoljub, nemojte propustiti već duže vrijeme najvaljivan koncert iznimnog hrvatskog glazbenog sastava “Borna Šercar’s Jazziana Croatica” (Vojkan Jocić – saksofon, Zvjezdan Ružić – klavir, Tihomir Hojsak – kontrabas, Borna Šercar – bubnjevi) i sopranistice Ane Lice. Na koncertu u Koprivnici sastav će izvesti djela Verdija, Wagnera, Emila Cossetto i drugih. Svi aranžmani su originalni, uz specifičan spoj klasike i jazza.

Ansambl „Borna Šercar’s Jazziana Croatica” osnovan je 2009. godine sa ciljem očuvanja hrvatske glazbene baštine od raznih folk utjecaja i postavljanja nekih novih “standarda” u hrvatskom jazz izričaju. Od samog početka rade na tome da stvore zvuk autentičan podneblju u kojem živimo ida stvore brand koji će biti prepoznatljivo hrvatski. Na njihovom su repertoaruorginalne skladbe i obrade poznatih narodnih motiva koje susrećemo u klasičnoj glazbi (npr. Pero Gotovac: Ero s onoga svijeta, Blagoje Bersa: Sunčana polja, Marjane, Marjane itd..)

Do sada su nastupali diljem Hrvatske (u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku), na Danima hrvatske glazbe u Beču, Budimpesti, Trstu, Munchenu, Los Angelesu, itd.

Krajem svibnja 2010. godine izašao im je prvi nosač zvuka pod nazivom „A Little Book Of Notes” koji izdaju za Aquarius Records, a recenziju albuma napisao je Boško Petrović. Taj je album nagrađen prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin 2011. U proljeće 2012. ansambl je osvojio nagradu Franjo Dugan za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem je svoju praizvedbu doživjela skladba Miljenka Prohaske napisana baš za ovaj sastav. Drugim albumom „Nehaj” iz 2012. godine Šercar tematizira povijesne momente i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, od Zemuna do Silbe i Vaganca. Nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu Melancholy u kategoriji najbolje jazz skladbe.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 7:00 do 20:00 sati.

Cijena ulaznice je 30,00 kn, a za učenike: 20,00 kn.

Informacije i rezervacije na telefon 222 390 ili e-mail kultura@pou-kop.hr.

www.pou-kop.hr

https://hr-hr.facebook.com/puckootvorenouciliste.koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

FOTO/VIDEO Darko Sobota iz izbornog stožera HDZ-a u Koprivnici: Očekujem da će do kraja večeri HDZ imati osam mandata u IV. izbornoj jedinici

Nakon prvih izlaznih anketa jasno je da većinu za sastavljanje Vlade trenutno nemaju ni HDZ ni SDP. Prema trenutnim podacima,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×