28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
promjena radnog mjesta

Dugogodišnji pročelnik za financije Križevaca preuzeo dužnost u Županiji, Darko Masnec: Rajn me više nije vidio na tom mjestu, Rajn: Iznenadio me svojim potezom
D

Prema riječima gradonačelnika Rajna, natječaj za novog pročelnika spomenutog Odjela bit će pokrenut početkom veljače. O mogućim nasljednicima dugogodišnjeg, bivšeg pročelnika Masneca nije želio govoriti.

Ne propustite

Darko Masnec iz Križevaca novi je pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Inače je dugih 16 godina radio kao pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo u Gradu Križevcima.

Krajem studenoga na mjesto županijskog pročelnika za financije ostavku je iz osobnih razloga dao Marko Jembrek, tako da je Županijska uprava raspisala natječaj.

U našem razgovoru nam je otkrio da ga je na napuštanje radnog mjesta u Gradu potaknuo novi ustroj gradske uprave.

Točnije, odluka gradskog vodstva da se Upravni odjel za gospodarstvo i financije proširi na Upravni odjel za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu što je u konačnici i prihvaćeno većinom glasova na nedavno održanom gradskom vijeću.

– Prema saznanjima koje sam imao, aktualni gradonačelnik me više nije vidio na mjestu pročelnika Odjela koji sam radio dugih 16 godina. S obzirom na to, prijavio sam se na natječaj u Županiji i dobio posao – kazao nam je novi Županijski pročelnik Darko Masnec.

Također, rekao nam je da Grad, bez obzira na njegov odlazak, neće patiti u smislu da bi mogao biti u financijskim problemima.

– Grad je svoje obaveze podmirio i ima dovoljno novaca na žiro i tekućem računu. Mislim da je Upravni odjel organiziran i popunjen s educiranim kadrovima tako da u hladnom pogonu funkconira bio tamo pročelnik ili ne. Jedino što bi moglo uzrokovati probleme su organizacijske promjene koje bi mogle poremetiti ustroj odjela napravljenog po prijedlozima ministarstva financija. Promjene koje gradsko vodstvo planira točno nisu objavljene stoga ne znam kakve će točno biti, a vidljivo je samo da je odjel dobio još poslove javne nabave – objasnio je Masnec.

Što se tiče posla u Županiji, pročelnik Masnec izložio je svoje  planove za naredno razdoblje.

– Evo u fazi sam snimanja funkcioniranja ustanove. Cilj mi je  poboljšati efikasnost naplate kod prihoda te ćemo pokušati kvalitetnije rasporediti ljude koje imamo u Odjelu, s kojima se može uz određene dogovore i organizaciju dobro raditi s obzirom da svatko od njih radi svoj posao korektno, samo ih treba dodatno usmjeriti – kazao je pročelnik Masnec.

Mario Rajn
Mario Rajn // Foto: Ivan Brkić

Prema riječima gradonačelnika Rajna, natječaj za novog pročelnika spomenutog Odjela bit će pokrenut početkom veljače. O mogućim nasljednicima dugogodišnjeg, bivšeg pročelnika Masneca nije želio govoriti.

– Istina je da pročelnika nisam predvidio na tom radnom mjestu. No, odluka o njegovom odlasku je bila jednostrana te je i mene iznenadio s tim potezom. Ima nekoliko kandidata za to radno mjesto, no tek trebamo vidjeti tko će biti voljan preuzeti ga – zaključuje gradonačelnik Rajn.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vježba sustava civilne zaštite

FOTO/VIDEO Vatrogasci, hitna, policija, HGSS i mnogi drugi pokazali punu spremnost u eksploziji kotlovnice škole

Općina Koprivnički Ivanec u okviru obilježavanja Dana općine organizirala je veliku pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×