16.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpis ugovora

Đurđevac gradi novu 10,8 milijuna kuna vrijednu poduzetničku zonu u kojoj Lacković želi i Podravku, Grad priprema poticaje
Đ

Sažeto, cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever, te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Ne propustite

U lijepom ambijentu utvrde Stari grad danas je potpisan još jedan u nizu vrijednih ugovora kojima čelništvo Đurđevca podiže grad na višu razinu. Ovog puta radi se o projektu razvoja infrastrukture poslovne zone ‘A-sjever’ koja se nalazi na samom istočnom dijelu grada. Vrijednost projekta je 10,8 milijuna kuna, a EU će pripomoći sufinanciranjem čak 8,9 milijuna kuna.

Izvođač će biti đurđevačka tvrtka Bistra d.o.o. s kojom je Grad već surađivao i čijom je izvedbom zadovoljan. Ista tvrtka trenutno uređuje nekadašnju zgradu MUP-a u centru grada. Više je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Svega 50-ak JLS-ova je potpisalo ugovor za poduzetničke zone, isto tako 50-ak je potpisalo ugovore za Poduzetničke inkubatore. Grad Đurđevac je jedna od pet jedinica lokalne samouprave koja ima uspješno prijavljen i inkubator i poduzetničku zonu. Te dvije investicije od 20 milijuna kuna značajno će omogućiti razvoj poduzetnika na području grad. Inkubator je popunjen, nema više prostora, imamo i starih i novih poduzetnika. Za 180 dana ćemo imati i kompletno spremnu poduzetničku zonu, 23 hektara u komadu, spremnu za velike i male investitore. Projekt pripremamo jako dugo, bilo je puno pitanja zašto se ide u to, ali evo s osiguranim EU sredstvima potpuno je opravdano bilo ići u taj projekt. Drago nam je da je na javnoj nabavi izabrana domaća tvrtka. Vjerujem da ćemo do kraja godine imati jasnu sliku oko toga tko će dolaziti u zonu. Grad će pripremiti mjere poticanja bit će i povoljne cijene za ulazak u zonu, a sve kako bi se otvorila nova radna mjesta – riječi su gradonačelnika Jančija koji je tom prilikom čestitao i pročelnici Silviji Lukačin na uspješno prijavljenom projektu.

Foto: Jurica Karan
Hrvoje Janči // Foto: Jurica Karan

Detalje što će se raditi i kako pojasnio je Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o., koji je također izrazio zadovoljstvo što ‘domaća’ tvrtka radi na ovom projektu koji uključuje puno toga.

– Gradit ćemo gradsku obilaznicu dužine 250 metara, radimo sabirnu prometnicu od 710 metara, a izvest će se i sva podzemna i nadzemna infrastruktura, vodovodna, plinska mreža, struja i sve popratno. Bit će i tu biciklistička staza. Glavni kolnik bit će širine šest metara. Nadam se da kad ovaj posao privedemo kraju da će projekt Gradu dati jedan novi obris. Želimo svim budućim poduzetnicima uspješne poslovne pothvate u ovoj zoni – rekao je Habijanec.

Sažeto, cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever, te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

– Ovo će biti naša prva zona koja će moći primiti ozbiljne investitore, dosadašnja nije dorasla onome što bi mi željeli. Svaka veća investicija u RH treba vrijeme od pet godina od početka do njene realizacije. Bitno je da je izvođač domaća tvrtka Bistra. Zona je atraktivna jer se nalazi uz državnu cestu D2, jer je Đurđevac sjecište puteva koji idu iz Varaždina prema Osijeku i iz Zagreba preko Bjelovara. Ona je bitna jer se brza cesta prema Bjelovaru primiče svakim danom sve bliže, a postoji i trasa ucrtana prostornim planovima i projekt za brzu spojnu cestu Đurđevac – Bjelovar. To je sve preduvjet kvalitetne prometne povezanosti. Kad imamo prostor od 23 hektara, uz sve one mjere koje će dati Grad, možemo očekivati investitore.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Ono što će, uz malo sreće, trebati je i vjera. Vjerujem da ćemo dobiti kvalitetne investitore. Ja bih vrlo rado vidio da i Podravka, kada će raditi svoje nove proizvodne pogone, napravi pogon i u našoj zoni. Isto tako, moramo znati da je i kod nas preduvjet vrlo kvalitetnih, a nedovoljno iskorištenih građevinskih materijala. Imamo značajne resurse u podzemnim, pitkim, kvalitetnim vodama i sve je to zalog za jedno očekivanje koje mi ovdje imamo, da će zona biti popunjena i da ćemo imati veći broj zaposlenih u gradu. U konačnici, da možemo očekivati da će porasti i broj stanovnika u gradu – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni pir

FOTO/VIDEO Marija i Franjo Pintić zajedno su pola stoljeća, otkrili su nam recept: “Ne treba biti previše dobar, treba biti i oštar”

Prije 50 godina započela je ljubav jednog križevačkog para. Marija i Franjo Pintić bračni su par koji dolazi iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×