16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Đurđevac // Gradonačelnik Lacković razveselio vrtićarce s tradicijskim drvenim igračkama
Đ

Ne propustite

Mališani Dječjeg vrtića Maslačak na poklon su dobili veliki komplet tradicijskih drvenih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrci čiju je nabavu financirao Grad. Tradicijske igračka koje su uvrštene na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine mališanima je uručio gradonačelnik Željko Lacković. Od tvrtke Narodne novine vrtićarci su na poklon dobili pribor za crtanje, a upriličena im je i predstava. U prigodnom dijelu programa nastupila je folklorna grupa Dječjeg vrtića Maslačak pod vodstvom odgojiteljice Dubravke Gregurić.

Podjela tradicijskih drvenih igračaka nastavak je odgojno obrazovnog projekta Dajmo djeci korijene i krila kojeg zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Projektom je dosad obuhvaćeno 50 vrtića diljem Hrvatske, a podržale su ga i tvrtke Narodne novine i Janaf. Jedan od ciljeva ovog projekta je upoznati djecu s korijenima hrvatske tradicije u izradi dječjih igračaka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×