19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sjednica Gradskog vijeća

Đurđevac lani realizirao rekordan proračun od 16 milijuna eura, Janči: Gotovo deset milijuna eura došlo je iz Europe i Državnog proračuna
Đ

Gradonačelnik se dotaknuo i projekata koji se realiziraju i koji su realizirani.

Ne propustite

Gradski vijećnici Grada Đurđevca usvojili su Godišnji izvještaj o izvršenom Proračunu za prošloj godini.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako je prošle godine realiziran rekordni proračun od malo manje od 16 milijuna eura te dodao kako su imali višak od 905.000 eura.

– To nije zato što nismo potrošili sredstva, već zato što su to namjenska sredstva za projekte koji se do kraja nisu još realizirali. Također, treba istaknuti da ono što se u proračunu zove pomoći, a zapravo se odnosi na realizaciju Europskih projekata te projekata koji se realiziraju iz Državnog proračuna, iznosi čak devet i pol milijuna eura. Zbog toga imamo i tako veliku realizaciju proračuna – naglasio je Janči.

Realizirani su brojni projekti

Dotaknuo se i realiziranih projekata. Tako je istaknuo kako je prošle godine projektiran i započela je rekonstrukcija glavnog gradskog trga.

– Izgradila se i ograda na odlagalištu otpada, zamijenjeno je krovište na utvrdi Stari grad, završen je projekt kuće Mali princ. Dogradio se vrtić, Centar za osobe s invaliditetom i sortirnica. Bitno je za istaknuti da sve naše ustanove posluju pozitivno. Odgovorno se upravlja sredstvima – pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je kako su svi vijećnici osim materijala, dobili i detaljno financijsko izvješće za prošlu godinu kako bi detaljnije mogli proučiti što se sve radilo prošle godine.

Bilo je i pitanja i primjedbi

Marko Fucak, iz SDP-a, ukazao je na nekoliko nedostataka kod izgradnje infrastrukture.

– Primijećeno je da kod nekih izgrađenih objekata, koji već imaju građevinsku dozvolu, po meni kao stručnjaku sigurnosti na radu, postoji nekoliko nedostataka. Ono što sam primijetio je da se vrata na ŠRC-u vrata od svlačionica otvaraju prema unutra. Ostala vrata otvaraju se prema van, no na svlačionicama se otvaraju prema unutra što predstavlja određeni sigurnosni propust. Zbog evakuacije sva bi se vrata trebala otvarati prema van – naglasio je Fucak.

Fucak je ukazao na još nekoliko primjera, kako je kazao “sitnih nedostataka”.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×