5.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vrijedno priznanje

Đurđevac među top 10 gradova koji najviše ulažu u predškolsko obrazovanje i obnovu vrtića
Đ

Ovaj projekt omogućio je i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

Ne propustite

Grad Đurđevac se prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija našao među top 10 gradova na čak dvije ljestvice i to po izdvajanju sredstava za predškolsko obrazovanje u 2017. te po izdvajanju sredstava po stanovniku.

Đurđevac se našao četvrti na listi prema izdvajanju po stanovniku i osmi gleda li se udjel u proračunu.

– Unazad četiri godine u vrtić Maslačak smo uložili preko 4 mil. kuna u materijalne uvjete u vrtiću pri čemu je zamijenjeno krovište, unutarnje i vanjske stolarije, podova i uvođenje podnog grijanja te su također uređeni sanitarni čvorovi i potkrovlje vrtića čime se omogućio prostor za dvije dodatne odgojne skupine. Nakon osiguranja svih materijalnih uvjeta iz EU sredstava osigurali smo podizanje standarda u vrtiću preko projekta Maslačak za sve koji je trenutno u provedbi – kazao je gradonače

Maslačak za sve naziv je projekta vrijednog 5,1 milijun kuna koji je s provedbom krenuo u prosincu 2018. godine. Riječ je o projektu kojim se osigurao poslijepodnevni rad đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak za jednu mješovitu grupu od 20 djece, a vrtić trenutno broji 260 mališana. Grad Đurđevac u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak prijavio je ovaj projekt na Javni poziv Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projektom su se unaprijedilo pet postojećih kratkih programa, a to su engleski, zbor, sportsko-ritmička, etno-tradicijska i vjerska grupa, te su uvedeni šest novih programa: njemački, likovna, informatička, eko, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima. Budući da Dječji vrtić Maslačak raspolaže dostatnim prostorom za provedbu aktivnosti koje obuhvaćaju cijelo potkrovlje, ovim projektom planira ga se i dodatno opremiti sukladno potrebama pojedinog programa. Iz projekta se osigurava 400.000,00 kuna opreme za redovan rad u odgojnim skupinama i još 400.000,00 kuna didaktičkih materijala za provedbu 11 licenciranih kraćih programa.

Ovaj projekt omogućio je i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

– Želim naglasiti kako je projekt Maslačak za sve dobio najveći broj bodova od 20 projekata za koje je odobreno financiranje. Konstantno radimo na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi za naše najmlađe stanovnike, ali kroz ovakve projekte zapošljavamo i nove stručne djelatnike, te ulažemo u edukacije postojećih. Kako bi nam djeca bila kasnije uspješna u školi, ali i u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a upravo to ćemo postići kroz nove kreativne programe. Naš vrtić pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta – rekao je gradonačelnik Janči o projektu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×