26.8 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
USPJEH

Đurđevac na četvrtom mjestu po izdvajanjima za kulturu, Janči: Imamo vrlo aktivne čuvare tradicijske baštine
Đ

Đurđevac doista ima sreću da ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine kaže Hrvoje Janči

Ne propustite

Još jedna u nizu pozitiva stavlja grad Đurđevac visoko na hrvatsku ljestvicu izdvajanja proračunskih sredstava za unapređenje kvalitete života njegovih stanovnika. Naime, grad Đurđevac se nalazi među 10 hrvatskih gradova koji najviše izdvajaju za očuvanje tradicijske kulture i baštine, te manifestacija kojima ih promoviraju.

Točnije, u analizi  proračunskih izdvajanja koju sustavno za sve gradove i općine u Hrvatskoj radi portal gradonačelnik.hr, Đurđevac je zauzeo visoko četvrtom mjesto po izdvajanju za kulturu.

– Đurđevac doista ima sreću da ima dugu tradiciju čuvanja i promicanja kulturne baštine, ali i niz zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Sretni smo što grad ima i uvjerene i vrlo aktivne čuvare te tradicije i baštine – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.

To su, dodaje, sudionici, suradnici i promicatelji, kao i manifestacije svega onog što je na tom planu važno. Brojne gradske udruge rade na tome, a ponajviše Kulturno – umjetničko društvo Petar Preradović sa svim svojim sekcijama i uzrasnim skupinama.

– Tu je i naša velika Picokijada koja sve to objedinjuje, zatim Udruga sveti Juraj, ali i udruge žena, škole, Muzej grada Đurđevca i brojni pojedinci kojima nastojimo pomoći da se iskažu i u tom kulturnom i baštinskom segmentu. Svi oni uvelike pridonose unapređenju kvalitete života u našem gradu, sve naše brojne turističke manifestacije u temeljima imaju čuvanje i promicanje tradicijske baštine i kulture – kaže Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

Sud “odrezao” trgovačkom lancu kaznu jer su u Koprivnici prodavali kontaminirani sok!

Koprivnički je sud kaznio, nepravomoćno, trgovinu Plodine s 2400 eura, a odgovornu osobu sa 600 eura. Inspekcija je utvrdila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×