10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HVALE VRIJEDNO

Đurđevac prijavio projekt razvoja Širokopojasnog interneta za područuje đurđevačke Podravine
Đ

Razvoj širokopojasnog interneta povećati će brzinu interneta što je ključni faktor za unapređenje usluga sustava zdravstva, obrazovanja, znanosti, istraživanja i razvoja, kulture, svih vrsta pružanja usluga na daljinu, te je preduvjet za uključenje građana u informacijsko društvo.

Ne propustite

Grad Đurđevac kao nositelj projekta Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području đurđevačke Podravine – za Grad Đurđevac, Općinu Virje, Općinu Novo Virje, Općinu Podravske Sesvete, Općinu Kloštar Podravski, Općinu Kalinovac, Općinu Molve i Općinu Ferdinandovac prijavio je projekt na iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira.

Projekt se provodi u sklopu Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP). Na đurđevačkom području postoji 7.334 kućanstva koja nisu pokrivena komercijalnim interesom.

Vrijednost investicije ovisi o odabranim tehnologijama, a financirat će se po modelu A, gdje se u slijedećom razdoblju od strane MRRFEU vrednuju Planovi razvoja širokopojasnog razvoja interneta te Ministarstvo raspisuje ograničeni javni poziv gdje traži zainteresiranog operatera koji bi financirao udio u odnosu na razliku od EU financiranja, umjesto JLS-a.

U šest mogućih tehnoloških rješenja vrijednost investicije se kreću od 25 mil. kuna do 76 mil. Projekt je pokrenut još 2015. godine, a sada se nalazi u završnoj fazi.

Širokopojasni internet je infrastruktura 21. stoljeća koja omogućava razvoj poduzetničkih zona, poduzetništva i obrtništva, omogućuje zapošljavanje i zdravu konkurenciju. Razvoj širokopojasnog interneta povećati će brzinu interneta što je ključni faktor za unapređenje usluga sustava zdravstva, obrazovanja, znanosti, istraživanja i razvoja, kulture, svih vrsta pružanja usluga na daljinu, te je preduvjet za uključenje građana u informacijsko društvo. Grad Đurđevac će kao nositelj provedbe projekta za područje đurđevačke Podravine aplicirati na natječaje resornih ministarstava, a kasnije i prema fondovima EU.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×