16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
eu fondovi

Đurđevac prijavio projekt za osiguranje dodatnih sredstava za pomoćnike u nastavi
Đ

Svako je dijete drugačije, što znači da je sadržaje i metode rada potrebno prilagoditi svakom pojedinom učeniku, stoga im je potreban pomoćnik koji također olakšava i rad učiteljima te ostalim učenicima u razredu - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči

Ne propustite

Grad Đurđevac prije devet je godina prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi pa tako sredstva za financiranje projekta svake godine osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te iz vlastitog proračuna.

I ove godine Grad je osigurao sredstva za projekt pomoćnika u nastavi iz fondova EU, a ovaj je tjedan podnesena prijava za sufinanciranje vlastitog udjela Grada u projektu, čime će se osigurati dodatnih 8500 eura za provođenje projekta.

Početkom školske godine zaposleno je 17 pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Đurđevac za 17 učenika s teškoćama u razvoju, a ukupna vrijednost projekta iznosi 103 tisuće eura, od kojih Europska unija sufinancira 90 posto.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim projektom nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

– Kao i svake godine cilj nam je zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Pomoćnici u nastavi i učenici postali su puno više od pomagača u učenju i socijalizaciji – postali su prijatelji. Svako je dijete drugačije, što znači da je sadržaje i metode rada potrebno prilagoditi svakom pojedinom učeniku, stoga im je potreban pomoćnik koji također olakšava i rad učiteljima te ostalim učenicima u razredu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×