24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
poduzetničke zone

Đurđevac pripremio velike olakšice poduzetnicima, cijena kvadrata bit će manja od jedne kune
Đ

Kod uslužnih, trgovačkih i ostalih djelatnosti, poput trgovačkih lanaca, investitori se oslobađaju komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja grada Đurđevca za 2 posto i za one izvan područja grada s 1 posto.

Ne propustite

Đurđevačko Gradsko vijeće na čelu s nezavisnim saborskim zastupnikom i predsjednikom vijeća Željkom Lackovićem izglasalo je Program olakšica i poticaja investitorima u gradskim poduzetničkim zonama. Tim programom, jasno je, nastoji se potaknuti investitore da dođu u Đurđevac i smjeste svoje pogone u Poduzetničkoj zoni A Sjever koja se upravo gradi.

Na prošlom GV donesena je doluka o cijeni u poduzetničkim zonama koja je iznosila 67,09 kuna. Sada buduće investitore i poduzetnike čeka velika pomoć, odnosno veliki popust.

– Ne možemo davati zemljište ispod tržišne vrijednosti, ali možemo kroz poticaje omogućiti da cijena bude povoljna. Imamo tri vrste poduzetnika. Jedno su poduzetnici koji spadaju u proizvodne djelatnosti, druga oni koji se bave uslužnim, trgovačkim i ostalim djelatnostima, a treći tip je nama posebno interesantan, to su poduzetnici koji posluju na području grada ili u prigradskim naseljima, a nama je cilj da se i oni presele u poduzetničku zonu – rekao je Janči.

Za proizvodne djelatnost i za preseljenje iz grada u poduzetničku zonu predviđena je subvencija od 99 posto, odnosno samim time cijena kvadrata bila bi manje od jedne kune po metru kvadratnom. 

Osim toga, pripremili su i pogodnosti po pitanju komunalnog doprinosa i komunalne naknade. Proizvodne djelatnosti i djelatnosti koje se sele iz grada u poduzetničku zonu u potpunosti su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa.

Kod uslužnih, trgovačkih i ostalih djelatnosti, poput trgovačkih lanaca, investitori se oslobađaju komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja grada Đurđevca za 2 posto i za one izvan područja grada s 1 posto.

Željko Lacković // Foto: Jurica Karan

– Naprimjer, onaj tko zaposli 50 ljudi s područja Đurđevca imat će oslobođenje od 100 posto. Druga pogodnost odnosi se na komunalnu naknadu. Za proizvodne i one djelatnosti koje se sele iz grada u pod. zonu oslobođeni su plaćanja komunalne naknade nakande u 100-postotnom iznosu na pet godina, a nakon toga još pet godina sukladno postotku izgradnje parcele. Znači, parcela može biti 60-posto izgrađena i netko iskoristi parcelu u obimu u kojem mu je to omogućeno, imat će narednih pet godina 60 posto oslobođenja od komunalne naknade – obrazložio je gradonačelnik.

Što se tiče uslužnih djelatnosti, radi se prvo o petgodišnjem oslobođenju od 50 posto, dok će drugih pet godina također biti sukladno iskorištenosti parcele.

Željko Lacković naglasio je kako su ovo mjere namijenjene jačanju poduzetničke aktivnosti na području grada Đurđevca, da je svima jasno da je ovo jedan iskorak naprijed. Zona od 24 hektara bit će infrastrukturno opremljena da grad može ozbiljnije lobirati i nuditi svoje pogodnosti svim onim zainteresiranim poduzetnicima koji ovdje žele razvijati gospodarsku aktivnost. Odluka je donesena jednoglasno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav uspjeh!

BRAVO! Hrvačica Lara Blažeković viceprvakinja Europe: “Upisala je naš klub u povijest!”

Lara Blažeković, hrvačica Hrvačkog kluba Podravka, postala je viceprvakinja Europe! Lara je nastupila u Grčkoj na Prvenstvu Europe za uzrast...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×