4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradi se teniski kompleks

Đurđevac uzeo novi kredit od sedam milijuna kuna za EU projekte, Fucak (SDP) nezadovoljan, Janči: Daleko smo od prezaduženosti
Đ

Preraspodjela stavki odnosi se na pomoćni teren na ŠRC-u, završetak projekta, te je također odobreno financiranje za teniski kompleks. 

Ne propustite

Rekordno brza sjednica đurđevačkog Gradskog vijeća odigrala se jučer. Tek nešto više od dvadesetak minuta trebalo je vijećnicima da izglasaju devet točaka dnevnog reda. Odmah na prvoj točci dnevnog reda bio je rebalans postojećeg proračuna i projekcije za naredne dvije godine.

Ukupni iznos proračun se ovim rebalansom ne mijenja, iznos od 126 milijuna ostaje isti, već se radi o preraspodjeli unutar stavki, pojasnio je gradonačelnik Janči.

– Smanjuju se kapitalne pomoći za jedan milijun kuna, a povećava se kreditno zaduženje u iznosu od milijun kuna, sukaldno dobivenim odlukama o financiranju projekata za koje se koristi ovo kreditno zaduženje – kazao je gradonačelnik. Preraspodjela stavki odnosi se na pomoćni teren na ŠRC-u, završetak projekta, te je također odobreno financiranje za teniski kompleks.

Dobiveno je 420 tisuća kuna od Središnjeg državnog ureda za sport, dok će ostatak od 1,1 milijun kuna biti osiguran iz proračuna Grada.

Za raspravu se javio Marko Fucak (SDP) i odmah najavio nepodržavanje proračuna zbog neusvojenih predloženih amandmana od strane SDP-a. Na red je zatim došlo kreditno zaduženje u iznosu od sedam milijuna kuna u Erste banci.

– Zadužujemo se za financiranje vlastitog udjela u EU projektima sukladno ranije donesenom proračunu. Vlastiti udio u pet europskih projekata financirat ćemo sa sedam milijuna kuna, milijun kuna više nego što je bilo planirano. Projekti koji se financiraju jest Prirodna baština (hostel, posjetiteljski centar, staze i dodatne aktivnosti ) u iznosu milijun kuna, a čija je vrijednost 17 milijuna kuna, za uređenje zgrade MUP-a usmjerit će se 3,3 milijuna kuna, milijun kuna odlazi i u Poduzetnički inkubator – rekao je Janči i dodao kako još po 800 tisuća kuna odlazi u energetsku obnovu Doma kulture i razvoj insfrastrukture u Poduzetničkoj zoni – Sjever.

SDP-ov Marko Fucak izrazio je zabrinutost tolikim zaduživanjem grada, te komentirao kako se svake godine dižu novi krediti i oni (SDP) svoj stav neće promijeniti unatoč tvrdnjama Jančija.

– I s novim kreditom grad je daleko od prezaduženosti. Dopuštena zaduženost je 20 posto od izvornih prihoda proračuna, a mi smo trenutno 8,4 posto – rekao je Hrvoje Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković pohvalio je financijsku službu Grada.

– Za novi kredit dobiveni su izrazito povoljni uvjeti, moram pohvaliti našu financijsku službu koja je kroz javnu nabavu uspjela isposlovati najpovoljnije uvjete i to za kunski kredit – rekao je.

Idući tjedan Đurđevac slavi Dane grada, a tim povodom održat će se i svečana sjednica u Domu kulture.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×