26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hvalevrijedno

Đurđevac za četiri sekunde ‘uhvatio’ još 2,5 milijuna europskih kuna za obnovu zgrade policije i izgradnju poduzetničke zone
Đ

Projekt izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni A Sjever uključuje izgradnju Sabirne prometnice, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice.

Ne propustite

Grad Đurđevac je uspješno osigurao dodatno sufinanciranje vlastitog udjela preko raspisanog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i to za dva EU projekta. Radi se o projektu energetske obnove zgrade policije u centru grada i projektu izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni A sjever.

Ne samo da su projekti uspješno prijavljeni nego su prijavljeni unutar četiri sekunde od raspisa poziva. Preko ovog natječaja osigurano je oko milijun kuna za sufinanciranje vlastitog udjela za projekt izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni i oko 1,5 milijuna kuna za projekt obnove zgrade MUP-a.

– Kako smo najavili ovime Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Ukupna vrijednost ovih dva projekta iznosi oko 17,8 mil. kuna, a sufinanciraju se sa ukupno 13,9 mil. kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni A Sjever uključuje izgradnju Sabirne prometnice, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni. Cilj je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a upravo uz nju je izgrađena i moderna futuristička zgrada poduzetničkog inkubatora. Zgrada MUP-a je trenutno neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50%.

– Zadovoljan sam dinamikom radova na energetskoj obnovi zgrade Doma kulture koji su trenutno u tijeku, a nakon dobivanja ovih odluka uskoro očekujemo i svečano potpisivanje ugovora sa izvođačima radova te početak radova na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni, ali i na zgradi MUP-a – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

povezanost s prirodom

FOTO/VIDEO Petar: Budio sam se noću i dobio potrebu da u šumi sagradim saunu, oni koji s njom osjete povezanost će ju pronaći

Petar Unger iz Koprivnice velik je zaljubljenik u prirodu, a nedavno je usred jedne od šuma u okolici Koprivnice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×