POTREBITI

Đurđevačka djeca u riziku od siromaštva opet će imati besplatnu prehranu u školi

Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj je projekt korak dalje prema tome da najpotrebitijima osiguramo jedan zdravi obrok tijekom nastavnoga dana, poručio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

12:11h
0
Foto: djurdjevac.hr

Učenici Osnovne škole Đurđevac, koji su u riziku od siromaštva, i sljedeće godine imat će besplatnu prehranu, što je gradsko vodstvo osiguralo u suradnji sa školom, uspješno prijavivši projekt Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

U objavi na službenim gradskim stranicama stoji kako je time osigurana redovita prehrana za 290 učenike koji dolaze iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu, djecu iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece), djecu iz jednoroditeljskih obitelji te djecu iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlane ili jednoroditeljske obitelji.

– Često ponavljamo da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci nastavu polaze u jednoj smjeni – ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj je projekt korak dalje prema tome da najpotrebitijima osiguramo jedan zdravi obrok tijekom nastavnoga dana – poručio je gradonačelnik Hrvoje Janči.