17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
turistička mjera

Đurđevačke krovove krasi novih 20 stiliziranih pijetlova
Đ

Mnoge kuće na đurđevačkom području već krasi ovakav stilizirani pijetao, pa tako i turističku kućicu koja se nalazi na Trgu sv. Jurja i vinogradarsku klijet u Ulici grada Vukovara

Ne propustite

Pijetao, odnosno picok, simbol je grada Đurđevca zahvaljujući Legendi o Picokima i napadu Osmanlija na utvrdu Stari grad.

Prema odluci o komunalnom redu koju su još lani ugrađene brojne novine vezane uz uređenje i vizualni izgled grada, ugrađena je i mjera koja obuhvaća upravo ovo najpoznatije obilježje Grada Đurđevca.

– Ova odredba odnosi se na vlasnike stambenih i poslovnih objekata na području Grada, a radi se o priznavanju troškova kupnje stiliziranog pijetla odnosno sljemenjaka u iznosu od 300 kuna. Vlasnik mora podnijeti zahtjev u Grad te priložiti uz njega račun, a isplata se vrši nakon postavljanja istog. Do sada smo zaprimili i obradili oko 20 zahtjeva, što znači da na našim krovovima imamo novih 20 pijetlova – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je upravo po ovoj, zapravo turističkoj mjeri Đurđevac već postao poznat.

Mnoge kuće na đurđevačkom području već krasi ovakav stilizirani pijetao, pa tako i turističku kućicu koja se nalazi na Trgu sv. Jurja i vinogradarsku klijet u Ulici grada Vukovara.

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a za više informacija obratite se na mail: grad@djurdjevac.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×