MULJAŽE

Đurđevački direktor skuhao brojne prijevare. Uplaćivali mu kaparu za aute, ali bez isporuke

Nadalje, sumnja se da je 50-godišnji okrivljenik u studenom prošle godine prevario stečajnog upravitelja iz Zaboka.

10:07h
0
Prodaja automobila na sajmu u Jakuševcu
Ilustracija // Foto: Arhiva

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici 30. listopada donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjaka i trgovačkog društva. Sumnja se u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako se sumnja da je 50-godišnjak, direktor trgovačkog društva iz Đurđevca, od srpnja 2019. do svibnja 2020. godine u više mjesta Koprivničko-križevačke županije prevario petoricu, kazavši im da će im prodati motorna vozila i druge pokretnine. Za to ih je tražio kaparu ili punu cijenu, iako im ništa nije niti namjeravao isporučiti.

– Osnovano se sumnja da je izdao lažne račune za robu, ali su mu oštećenici povjerovali i predali tražene iznose novca od ukupno više od 82.000,00 kuna koje je zadržao za sebe ili društvo, a oštećenicima nije ništa isporučio – navodi DORH.

Nadalje, sumnja se da je 50-godišnji okrivljenik u studenom prošle godine prevario stečajnog upravitelja iz Zaboka. Rekao mu je da će njegovo društvo kupiti i platiti razni elektromaterijal vrijedan više od 20 tisuća kuna. Još jednom, osumnjičeni je počinio prevaru. Materijal je dobio, ali ga nije platio.