24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odluka grada

Đurđevački osnovnoškolci u školu će bez maski, moraju ih imati samo dok su gužve na hodnicima
Đ

Ne propustite

U ponedjeljak, 7. rujna započinje nova školska godina, a u Osnovnu školu Đurđevac kreće ukupno 664 učenika. Kako će zbog koronavirusa izgledati najneizvjesniji početak nastave pojasnio je gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči;

– Nastava od utorka ide dvije smjene, u jutarnjoj smjeni od 7,30 sati je organizirana razredna nastava dok u popodnevnoj smjeni organizirana predmetna nastava, nešto slično kako je to bilo prije 20 godina u Đurđevcu, a mi smo upravo na ovaj način uspješno osigurali dovoljan razmak u svim učionicama kako naši učenici ne bi morali nositi maske za vrijeme nastave. Maske će biti obavezne samo kada je gužva u hodnicima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Osigurali smo i da učenici sa svojim učiteljima svaki dan imaju pauzu tj. da mogu izaći van te se malo prozračiti i rekreirati u sklopu nastave. U to vrijeme će se prozračivati škola jer prema sadašnjim uputama i epidemiološkim mjerama predviđeno je da učenici za vrijeme cijelog dana praktično ne smiju napuštati učionicu kako se ne bi miješali sa učenicima iz drugih razreda. Kako bi im što više olakšali nastavni dan mi smo im na ovaj način osigurali da ipak izađu van iz škole i da to ne bude prestresno za njih – rekao je.

– Kao i svake godine prvog dana učenike u našoj školi na klupama će dočekati udžbenici, radne bilježnice, a već tradicionalno za sve školarce osiguravamo četkice za zube i jabuke kao nastavak projekta Grad s najljepšim osmijehom, a prvi razred će dobiti i pernice i još neke dodatne materijale – rekao je gradonačelnik te je dodao kako su djeca u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac ovaj tjedan na prilagodbi s roditeljima, a od ponedjeljka kreću redovno u vrtić u ukupno 14 odgojnih skupina. Oni će također svi dobiti četkice za zube jer Grad želi biti Grad s najljepšim dječjim osmijehom.

Uskoro kreću i radovi na dogradnji prostora u sklopu Dječjeg vrtića Maslačak u kojem će boraviti djeca predškolci. Nastavlja se ulagati i u sportsku infrastrukturu i dječja igrališta na području Grada i prigradskih naselja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×