klokan bez granica

Đurđevački osnovnoškolci uspješno predstavili svoju školu na međunarodnom matematičkom natjecanju

Na natjecanju je sudjelovalo 52 učenika đurđevačke osnovne škole.

08:56h
0
Untitled HDR resize
Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi Đurđevac održano je odgođeno matematičko natjecanje Klokani bez granica, a ovaj tjedan pristigle su nagrade koje su uručene učenicima s najboljim rezultatima.

Cilj natjecanja je približiti djeci matematiku i to zanimljivim logičkim zadacima iz svakodnevnog života te motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana u isto vrijeme, i to u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Samofinancira se članarinom sudionika, a prikupljena sredstva koriste se za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima dok 10% najbolje plasiranih učenika dobiva i nagradu.

Na natjecanju je sudjelovalo 52 učenika iz đurđevačke osnovne škole. U 10 % najuspješnijih učenika na državnoj razini plasirali su se Ema Mikulić (Leptirići), Matija Mihočka (Ecolier), Leonarda Hrženjak (Ecolier), Nera Tomrlin (Benjamin) i Ivan Kuzmić (Benjamin).

Međunarodna udruga Klokani bez granica okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja s ciljem popularizacije matematike organiziranjem natjecanja koje popularizira matematiku među mladima.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac