-4.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SJEDNICA VIJEĆA

Đurđevački proračun dobro se puni iz poreza na dohodak i naplate rente, u šest mjeseci inkasirali 52 milijuna kuna

Ovakav prihod nam daje sigurnost u stabilnost proračuna i u ispravnost naših zacrtanih projekata i ciljeva u ovoj godini - rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca.

Ne propustite

Na jučer održanoj četvrtoj sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su izglasali polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna od 52 milijuna kuna.

- Oglas -

– Ukupni prihodi u šest mjeseci od 52 milijuna kuna su više nego polovica prošlogodišnje realizacije proračuna koja je bila rekordna u iznosu od 93 milijun kuna. Najveći dio se odnosi na prihode po projektima financiranim iz europskih sredstva gdje se preko 26 milijuna kuna odnosi na projekte uređenja zgrade MUP-a, Prirodne baštine, Poslovne zone A-sjever, Kuća podrške Mali princ, uređenja Trim staze, opremanja zgrade sveučilišta Sjever, Kuće osmijeha te Sortirnice. Važno je spomenuti povećanu realizacije rente i poreza na dohodak koja je veća od planirane, a koju smo planirani na temelju realizacije od prošle godine. Ovakav prihod nam daje sigurnost u stabilnost proračuna i u ispravnost naših zacrtanih projekata i ciljeva u ovoj godini – rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca.

Na izvršenje polugodišnjeg proračuna osvrnuo se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

– Visoka realizacija proračuna u dijelu povećanog poreza na dohodak na području grada pokazuje da dolazi do povećanja plaća jer se radi o prihodu koji dolazi od prihoda ljudi koji imaju boravište i prebivalište u Đurđevcu. To su samo pokazatelji gospodarskog napretka i razvoja, što nam dokazuju i te brojke koje nam daju sigurnost i pokazuju kretanje u pozitivnom smjeru ključnog segmenta, a to je gospodarstvo – zaključio je Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Tri dame današnje su slavljenice!

Martina, Gordana i Darinka današnje su slavljenice. Martina je moderna, prilagodljiva, romantična, promišljena, inteligentna, fina i vrijedna divljenja osoba. Gordana je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti