javna vatrogasna postrojba đurđevac

Đurđevački vatrogasci prošli obuku kako bi bili pripravni za hitne intervencije

Svi djelatnici uspješno su savladali vještine korištenja mogućnosti pumpe te novog navalnog vozila.

11:55h
0
e
Foto: djurdjevac.hr

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac osposobljeni su za rad s novim navalnim vozilom i alatom za tehničke intervencije. Obuka je trajala dva dana.

Prvi dan je od strane ovlaštenog osoblja održano osposobljavanje za korištenje Ruberg pumpe na navalnom vozilu koja je jedan od noviteta, jer JVP do sad nije imala u vlasništvu vozilo s tom vrstom vatrogasne pumpe te vitla za brzo izvlačenje vozila i unesrećenih osoba. Svi djelatnici uspješno su savladali vještine korištenja mogućnosti pumpe te novog navalnog vozila.

Od strane ovlaštenih Weber instruktora, drugog je dana obuke djelatnicima predstavljen hidraulički Weber alat u teorijskom i praktičnom izlaganju. Djelatnici su s instruktorima na poligonu JVP-e Đurđevac isprobali mogućnosti i funkcije novog alata u nekoliko scenarija koji su mogući na tehničkim intervencijama u prometu. Jedan je bio stabilizacija vozila te spašavanje unesrećenih na vozilu prevrnutom na krov. Djelatnici su uspješno savladali rad s alatom te su uvidjeli nove mogućnosti spašavanja osoba, kao i korištenja alata.

Dvodnevnom obukom novo navalno vozilo stavljeno je u funkciju za hitne intervencije.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr