22.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
JAVNA VATROGASNA POSTROJBA

Đurđevački vatrogasci u prvih šest mjeseci ove godine odradili 120 intervencija
Đ

U zbroju ispada da su vatrogasci na djelovanje potrošili 3164 sati.

Ne propustite

Đurđevački vatrogasci u prvih su šest mjeseci ove godine imali pune ruke posla, može se iščitati iz polugodišnjeg izvješća Javne vatrogasne postrojbe koje je na sjednici Gradskog vijeća predstavio zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić.

Đurđevački vatrogasci su u prvih šest mjeseci ove godine zabilježili ukupno 120 intervencija, 86 vatrogasnih događaja u što ulazi 39 požarnih, 44 tehničkih intervencija i tri ostala događaja te 34 vatrogasne aktivnosti. U zbroju ispada da su vatrogasci na djelovanje potrošili 3164 sati. Važno je naglasiti da u navedenim intervencijama nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, a materijalna šteta na opremi i vozilima je bila mala. Također, kao i svake godine vatrogasci JVP-a Đurđevac tijekom ljetnih su mjeseci u smjenama upućivani na otok Lastovo – rekao je Markešić.

– Od samog početka pojave i opasnosti od bolesti izazvane Covid-19 virusom Javna vatrogasna postrojba Đurđevac uključena je u sve radnje Gradskog stožera Civilne zaštite, a najviše se sudjelovalo u nadzoru i ophodnji gradom i prigradskim naseljima gdje se vršila kontrola provođenja mjera koje je nalagao državni stožer Civilne zaštite. Vezano na istu temu osiguran je i rezervni položaj JVP-a Đurđevac u slučaju ulaska virusa u istu. Također su uvedeni novi modeli smjenskog rada vatrogasaca sa minimalnim fizičkim kontaktima između pojedinih smjena, a sve u cilju neometanog rada postrojbe u slučaju pojave virusa – istaknuo je zapovjednik.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Glazbena poslastica

FOTO Uzbuđenje na svakom koraku, pogledajte tko je sve došao na pitomački festival

Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, festival domaće tamburaške glazbe, nešto je što se ne propušta, a tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×