Đurđevački vinogradari odnijeli 14 zlatnih medalja, ledena berba Sonenšajn najbolje vino izložbe

10:19h
0
Đurđevački su se vinari posebno istaknuli // Foto: djurdjevac.hr

Zlatno odličje u Csurgu dobio je Zlatko Sonenšajn za ledenu berbu graševine koja je ujedno i najbolje ocjenjeno vino izložbe.

Čak 14 zlatnih medalja za svoja vina osvojili su đurđevački vinogradari na jubilarnoj dvadesetoj međunarodnoj izložbi vina u mađarskom gradiću Csurgu.

Ondje su svoja vina ponudili na ocjenu, degustaciju i izlaganje u jakoj konkurenciji uz mađarska, slovačka, te istarska vina.

Zlatna odličja u Csurgu dobili su Zlatko Sonenšajn za ledenu berbu graševine koja je ujedno i najbolje ocjenjeno vino izložbe, Rajko Megec za graševinu, OPG Marijana Vujić za graševinu i rizling rajnski, Bolto Matica za mješavinu bijelih sorata, Ivan Cvekan za chardonnay, OPG Šabarić za pinot sivi i mješavinu bijelih sorata, Tomislav Markovica za rizling rajnski, Željko Kožarić za pinot sivi, Vina Matočec za graševinu, OPG Martin Jušta za couvee, Ignac Maletić i Marijanko Ređep za mješavine bijelih sorti.

Ovom prilikom dogovoren je i uzvratni posjet vinara iz Mađarske koji će se đurđevačkim vinogradarima pridružiti na 34. međunarodnoj izložbi vina Đurđevo 2017.

čitam...
Loading...