MASLAČAK

Đurđevački vrtić zbog navale otvorio još dvije odgojne skupine, Janči: Planiramo krenuti s projektom nadogradnje

Gradonačelnik naglašava kako rade na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi, zapošljavaju nove djelatnike i ulažu u edukaciju trenutnih.

13:00h
0
Foto: Grad Đurđevac

Uslijed velikog broja novoupisane djece, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči za službene gradske stranice potvrdio je kako su u Dječjem vrtiću Maslačak otvorene dvije nove odgojne skupine. Ukupno je 283 mališana podijeljeno u 14 odgojnih skupina od čega je pet jasličkih, osam vrtićkih i jedna poslijepodnevna. Uz redovni program, nude se engleski i njemački jezik, etno-tradicijski program, sportske igraonice, zbor i vjerski odgoj, likovni, informatički, eko program, program potpore roditeljima te rad s darovitom djecom.

– Ovo je pokazatelj da se sve više mladih obitelji doseljava na područje Đurđevca. Velik interes bio je i za upis djece iz okolnih općina u naš vrtić, što nam govori da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Đurđevca – smatra Janči.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

Od 11 do 21 sat provodi se i projekt poslijepodnevnog rada vrtića u kojemu sudjeluje dvadesetero djece. Gradonačelnik naglašava kako rade na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi, zapošljavaju nove djelatnike i ulažu u edukaciju trenutnih. Pritom, dodaje, nema liste čekanja, čime za sve ima mjesta.

– Ove godine planiramo krenuti s projektom nadogradnje našega vrtića za dvije nove odgojne skupine jer se stalno povećava broj upisane djece. S dogradnjom je planiran i novi program predškole kako bi se djeca koja iduće godine kreću u školu što bolje i lakše prilagodila promjeni – izjavio je Janči.

čitam...
Loading...