22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZELENO

Đurđevačko vodstvo želi još jednu punionicu za električna vozila, prijavljen je projekt vrijedan oko 100.000 kuna
Đ

Cilj nam je pridonijeti projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša. Punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, u suradnji s HEP-om, jednu brzu punionicu postavili smo i na ŠRC-u u Đurđevcu, rekao je gradonačelnik Janči.

Ne propustite

Grad Đurđevac prijavio je projekt izgradnje električne punionice na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Procijenjena vrijednost investicije je oko 100 tisuća, pri čemu Fond bespovratno sufinancira 40 posto. Nova punionica izgradit će se na parkiralištu ispred bivše zgrade MUP-a, koja je trenutno u rekonstrukciji.

– Cilj nam je pridonijeti projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša. Punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, u suradnji s HEP-om, jednu brzu punionicu postavili smo i na ŠRC-u u Đurđevcu. Đurđevac je sve veća turistička destinacija, a svjedoci smo kako ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost, a jedno takvo nabavlja i grad za svoj komunalni odjel preko odobrenog EU projekta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako Đurđevac želi biti moderan i zeleni grad u kontekstu odvajanja otpada, korištenja obnovljivih izvora energije, energetske obnove javnih zgrada te nabave električnih vozila. Stoga, zaključuje gradonačelnik, prate sve zelene natječaje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×