ZELENO

Đurđevačko vodstvo želi još jednu punionicu za električna vozila, prijavljen je projekt vrijedan oko 100.000 kuna

Cilj nam je pridonijeti projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša. Punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, u suradnji s HEP-om, jednu brzu punionicu postavili smo i na ŠRC-u u Đurđevcu, rekao je gradonačelnik Janči.

09:49h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac prijavio je projekt izgradnje električne punionice na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Procijenjena vrijednost investicije je oko 100 tisuća, pri čemu Fond bespovratno sufinancira 40 posto. Nova punionica izgradit će se na parkiralištu ispred bivše zgrade MUP-a, koja je trenutno u rekonstrukciji.

– Cilj nam je pridonijeti projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša. Punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, u suradnji s HEP-om, jednu brzu punionicu postavili smo i na ŠRC-u u Đurđevcu. Đurđevac je sve veća turistička destinacija, a svjedoci smo kako ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost, a jedno takvo nabavlja i grad za svoj komunalni odjel preko odobrenog EU projekta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako Đurđevac želi biti moderan i zeleni grad u kontekstu odvajanja otpada, korištenja obnovljivih izvora energije, energetske obnove javnih zgrada te nabave električnih vozila. Stoga, zaključuje gradonačelnik, prate sve zelene natječaje.

čitam...