25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VRIJEDNE RUKE

Đurđevčan Davor Jendrašić Mandraka u Đakovu izložio đakovačku katedralu izgrađenu od Lego kockica
Đ

Ne propustite

Poznati đurdevački glazbenik i glazbeni pedagog Davor Jendrašić poznat i pod nadimkom Mandraka, nastavlja izrađivati svoje uratke u nešto drugačijem svijetu od glazbenog, od lego kockica.

Nakon đurđevačke crkve Sv. Jurja, prikaza Legende o Picokima, ovaj put to je monumentalno zdanje đakovačke katedrale Sv. Petra izrađeno od oko 15 tisuća lego kockica. Katedrala je izložena u Đakovu u izložbenom prostoru Kuće Reischmann na đakovačkom korzu u okviru tradicionalnoga programa “Zvonila su zvona katedrale naše”, a ovom prilikom izložio je i našu đurđevačku Crkvu sv. Jurja.

– Đakovačka katedrala ima otprilike oko 14 tisuća kockica, a prvo je sagrađena u digitalnom obliku na računalu nakon čega se pristupilo realizaciji. Gradnja je trajala oko dva mjeseca te tri mjeseca na računalu dakle oko pet mjeseci posla. Crkva sv. Jurja je otprilike iste veličine, ali katedrala je ipak bila zahtjevnija za izgradnju – rekao je Davor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×