GRAD ĆE BITI PREDIVAN

Đurđevčani bez naknade mogu podići sadnice lavande i ukrasiti svoje okućnice

Zainteresirani sadnice mogu podići u rasadniku Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o., radnim danom od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice.

08:39h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac prije tri godine pokrenuo je projekt uređenja javnih površina sadnjom lavande. Danas, tako, ulaz u grad krasi čak deset tisuća komada.

Novih tri tisuće u rasadniku čeka jesensku sadnju, ali su ovoga puta namijenjene za dvorišta domaćinstava s ciljem uređenja. Gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči, kazao je kako su mirisni i ljekoviti cvjetovi mnogo ljepši od nekadašnjeg korova.

– Uz postojeća polja prolazi oko osam tisuća automobila dnevno i želimo kod ljudi izazvati pozitivnu reakciju, da se okrenu i zapitaju što je ovo. Želimo da grad bude prepoznatljiv po mirisnoj lavandi, tako je stvorena ideja da se i svakom domaćinstvu s područja grada odobre dvije sadnice jednogodišnje lavande koje mogu podići u našem rasadniku bez naknade. Tako će i dvorišta naših građana imati svoje mirisne lavande – kazao je Janči za službene stranice Grada.

Dakle, zainteresirani sadnice mogu podići u rasadniku Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o., radnim danom od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice. Sadnice će se dijeliti do isteka zaliha.

Foto: Grad Đurđevac

čitam...