Stručno putovanje

Suradnice đurđevačkog Malog princa posjetile su OPG Pavlović u Čepelovcu, uživale u mirisu lavande i oslikavanju svile

Uz lavandu i smilje, sudionice su na OPG-u vidjele majčinu dušicu, origano, kadulju, sljez. Sudjelovale su na kreativnoj radionici oslikavanja svile pod vodstvom Slavice Vitković.

09:04h
0
Foto: Udruga Mali princ Đurđevac

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ provodi projekt Za Bolje sutra pa su u sklopu stručnog putovanja sudionice posjetile OPG Pavlović u Čepelovcu, vlasnice Katarine Pavlović te su sudjelovale na radionicama oslikavanja svile.


Katarina izrađuje razne predmete od lavande, najviše sapune i mirisne vrećice. Kako je tlo dobro za lavandu, vlasnica OPG-a odlučila se i za sadnju smilja pa je sudionice upoznala s blagodatima ove biljke.

– To je samoniklo bilje koja raste na sunčanim kamenjarima, visoka do 60 centimetara, uskih listića i žutih cvjetova, a obično cvate u svibnju i lipnju. U tradicionalnom travarstvu upotrebljavalo se za tretiranje astme, migrene, jetrenih tegoba i kožnih oboljenja – kaže.

U obilasku im se pridružila i Katarina Gazdović iz Savjetodavne službe pa su pogledali i začinsko i aromatično bilje te im je upoznala s eko proizvodnjom u Podravini.

Uz lavandu i smilje, sudionice su na OPG-u vidjele majčinu dušicu, origano, kadulju, sljez. Sudjelovale su na kreativnoj radionici oslikavanja svile pod vodstvom Slavice Vitković. Na radionicama su nastale predivne ogrlice od svile i slike anđela. Svi radovi nastali na radionicama, njih 32, bit će izloženi na završnoj konferenciji.

Projekt Za bolje sutra financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Foto: Udruga Mali princ Đurđevac
Foto: Udruga Mali princ Đurđevac
Foto: Udruga Mali princ Đurđevac

čitam...