15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Komunalne usluge

Đurđevčani se na javnoj tribini informirali o održivom gospodarenju otpadom
Đ

Novoizgrađena kompostana, ali i sortirnica imat će dugoročno brojne pozitivne učinke na kvalitetu života stanovništva kroz smanjivanje ilegalno odbačenog otpada

Ne propustite

Završeni su svi radovi na izgradnji i opremanju kompostane u Đurđevcu, a sklopu projekta održana je i javna tribina na temu održivog gospodarenja otpadom u Domu kulture u Đurđevcu.

Osim građana i predstavnika poduzetnika na tribini su sudjelovali i učenici Osnovne škole Đurđevac. Okupljeni su imali prilike postavljati pitanja i doznati sve što ih zanima vezano uz sustav odvajanja otpada, recikliranje, ali i o novim projektima u tijeku.

– Svrha javne tribine bila je educiranje i informiranje građana o održivom gospodarenju otpadom uključujući odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvu, kompostiranje i ponovna uporaba predmeta – rekla je voditeljica odjela za gospodarenje otpadom Lana Franković iz Komunalnih usluga Đurđevac.

Novoizgrađena kompostana, ali i sortirnica imat će dugoročno brojne pozitivne učinke na kvalitetu života stanovništva kroz smanjivanje ilegalno odbačenog otpada, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište te povećanja stope recikliranja otpada.

– Ovi projekti su posljednja stavka u implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom u Gradu Đurđevcu. Grad je u suradnji sa Komunalnim uslugama proveo 10 projekata vezanih uz gospodarenje otpadom čija je ukupna vrijednost 22 milijuna kuna, a za iste je osigurano sufinanciranje u iznosu od 14 milijuna kuna. U Đurđevcu na tom pitanju radimo godinama, sustavno i planski te nemamo problema s otpadom. Realizacijom ovih projekata imat ćemo zaokruženu i samodostatnu priču za Grad Đurđevac i napravit ćemo veliki iskorak u gospodarenju otpadom – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×