Odluka Gradskog vijeća

U Đurđevcu će biti održani izbori kakvih u Hrvatskoj još nije bilo, Janči: Tako bi trebalo biti u cijeloj državi

Prijedlog su vijećnici jednoglasno prihvatili.

17:30h
0
Hrvoje Janči, Gradsko vijeće Đurđevac 09. listopada 2017. // Foto: Matija Gudlin
Hrvoje Janči // Foto: Matija Gudlin

Na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca odlučeno je da će se izbori za mjesne odbore održati u nedjelju, 3. prosinca, a također je odlučeno da će biti jedinstveni u Hrvatskoj.

Naime, ton će biti prvi izbori na bilo kojoj razini koji će se održati isključivo uz pomoć volontera, odnosno neće biti plaćene nikakve financijske naknade članovima biračkih odbora.

– Objavit ćemo javni poziv da nam se jave zainteresirani sugrađani, želimo da ovo budu prvi izbori koji će biti odrađeni bez financijskih naknada, to će biti prvi takvi izbori u cijeloj Hrvatskoj. Ljudi biraju svoje predstavnike u mjesnim odborima i trebali bi to raditi za sebe, a ne za naknadu. To je dobar primjer i tako bi trebalo biti na svim izborima u Hrvatskoj – smatra gradonačelnik Hrvoje Janči.

Jadranka Švaco, Gradsko vijeće Đurđevac 09. listopada 2017. // Foto: Matija Gudlin
Prijedlog je usvojen jednoglasno // Foto: Matija Gudlin

Prijedlog su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Također, izmijenjena je i odluka o provedbi izbora za vijeća mjesnih odbora. Prema njoj će članovi Gradskog vijeća ujedno moći obnašati i dužnost člana vijeća mjesnog odbora, što dosad nije bilo moguće, te će to dodatno pospješiti suradnju terena i lokalne samouprave.