19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odlične vijesti iz grada picoka

Đurđevcu osigurano još 2,4 milijuna koje je trebao dati grad za obnovu osnovne škole, Janči: Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije
Đ

Od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je uspio osigurati i sufinanciranje svojega udjela u tim projektima.

Ne propustite

Nakon što je Gradu Đurđevcu odobreno sufinanciranje u iznosu 3,8 milijuna kuna za projekt energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana i energetsku obnovu zgrade Odjela za djecu s teškoćama od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je uspio osigurati i sufinanciranje svojega udjela u tim projektima.

Osigurano je dodatnih 2,4 milijuna kuna za ove projekte, preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čime je projekt sufinanciran s ukupno 6,2 milijuna kuna od ukupne vrijednosti projekta. Preostali dio od milijun kuna osigurao je Grad u svome proračunu.

Ovih dana potpisan je ugovor o dodatnom sufinanciranju čime je Grad Đurđevac ostvario pravo na predujam u iznosu od milijun kuna za oba projekta. U tijeku je priprema dokumentacije za sam postupak javne nabave nakon čije se provedbe očekuje i početak radova.

Hrvoje Janči, Gradsko vijeće Đurđevac 09. listopada 2017. // Foto: Matija Gudlin
Hrvoje Janči // Foto: Matija Gudlin

Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete. U Osnovnoj školi planira se i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

– Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a cilj ove obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektima je predviđena ušteda energije od 55 posto u odnosu na postojeće stanje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevezen u bolnicu

Policajac na motociklu osiguravao biciklističku utrku, pao je s motora i završio u metalnoj ogradi

Još uvijek nije poznato u kakvom je stanju prometni policajac koji je osiguravao biciklističku utrku tijekom koje je pao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×