Tradicionalna manifestacija

Đurđevečki medveni den predstavit će brojne pčelare, medare i poslastice od meda u bogatom programu

12:36h
0
Medveni den // foto: djurdjevac.hr
Medveni den // Foto: djurdjevac.hr

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bit će obilježavanje 85. obljetnice organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine.

U Đurđevcu će se u subotu održati već tradicionalni Medveni den i peto Županijsko ocjenjivanje meda.

Na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu od 10 sati pripremljen je bogat program za 13. izdanje Medvenog dena, a sve u organizaciji grada Đurđevca, Turističke zajednice Grada Đurđevca i Pčelarske udruge Bagrem.

Posebnost ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bit će obilježavanje 85. obljetnice organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine, izložba muzejskog pčelarskog pribora, promocija i prezentiranje medonosnog bilja i drveća te gastro kutka s medenim doručkom.

Posjetitelji će moći uživati u bogatom programu, a na štandovima će razgledati, kušati i kupiti pčelinje proizvode. Prigodnim programom predstavit će se Puhački orkestar DVD-a  Đurđevac,  Dječji vrtić  Maslačak iz Đurđevca, Dječji vrtić Bregunica iz Novog Virja, Dječji vrtić Zrno iz Virja, Dječji vrtić Bubamara iz Kalinovca, Dječji vrtić Fijolica iz Novigrada Podravskog, Osnovna škola Grgur Karlovčan iz Đurđevca, Učenička zadruga i 6. a razred  Osnovne škole Molve.

Nakon programa održat će se izbor za Naj pčelicu i svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.

čitam...
Loading...