25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dušni dan u Zalaegerszegu
D

Ne propustite

Proteklog je vikenda realiziran i posljednji od tri događanja organiziranih u okviru projekta CultuREvive II, financiranog iz pretpristupnih fondova EU, a kojeg provodi Turistička zajednica grada Koprivnice.

Glavna filozofija projekta je ispreplitanje kulture, običaja, tradicija te međusobna edukacija predstavnika projektnih partnera (starih zanata), odnosno edukacija i prenošenje zaboravljenih znanja i vještina na posjetitelje manifestacija, poglavito djecu.

U Turističkoj zajednici kažu kako su upravo ti ciljevi ispunjeni nastupom Koprivničanaca i Međimuraca kod mađarskih partnera, na tradicionalnoj manifestaciji „Dušni dan“ u Zalaegerszegu. Uoči manifestacije održani su dvodnevne edukativne radionice gdje su majstori starih zanata iz Hrvatske upijali znanja mađarskih majstora i obratno te su savladane vještine prezentirali na manifestaciji dan kasnije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krim istraživanje

Postariji gospodin popunjavao budžet prodajom duhana, u nevolji je jer je oštetio državni proračun

Zbog prodavanja duhana jedan se vremešni gospodin našao u nevolji i kazneno će odgovarati. Nakon kriminalističkog istraživanja, policija javlja da...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×