Dva zlata, dva srebra i bronca za hrvače Podravke na jakom turniru u Poljskoj

22:29h
0
120604-hrvaci-wroclaw

Šestorica hrvača Podravke protekloga vikenda pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Vedrana Blažekovića nastupila su na jakom Međunarodnom turniru Poland Open 2012 za uzraste mlađih i starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom, održanom u poljskom gradu Wroclawu.


U izrazito jakoj konkurenciji klubova iz Poljske, Litve, Danske, Slovačke, Češke i Hrvatske, podravkašima ni naporan put nije bio zapreka za ostvarenje izvrsnih rezultata. Naime, osvojili su dva prva, dva druga i jedno treće mjesto.

Već tradicionalno izvrstan i ovaj put bio je Filip Vusić koji je u težinskoj kategoriji do 53 kilograma bio uvjerljivo prvi. Prvo mjesto u kategoriji mlađih dječaka do 35 kilograma osvojio je i Domagoj Džanko.

Filip Frankol u najbrojnijoj kategoriji na turniru, kategoriji do 47 kilograma bio je drugi kao i Alen Fodor u kategoriji do 53 kilograma.

Medalju brončanog sjaja osvojio je Filip Verčević u kategoriji do 32 kilograma. Nažalost, Nikola Horvat nije uspio doći do medalje u jakoj konkurenciji do 59 kilograma, a s dva poraza i pobjedom završio je kao peti u kategoriji.

Po završetku natjecanja, revijalno se održao i susret između Poljske i izabranih hrvača iz Europe u 10 težinskih kategorija. U sastav Europe kojemu je izbornik bio trener iz odličnog litvanskog kluba bila su izabrana tri hrvača Podravke, Domagoj Džanko, Filip Frankol i Filip Vusić.

Iako je natjecanje bilo više revijalnog tipa, domaćin je sve učinio kako bi izvolijevao pobjedu. Svaku težinsku kategoriju pokrili sa hrvačima iz prve veće kategorije. Pobijedila je Poljska, rezultatom 7:3, Domagoj Džanko i Filip Frankol su izgubili borbu dok je Filip Vusić uspio pobijediti svojeg protivnika, koji je na turniru osvojio prvo mjestu u kategoriji do 59 kilograma.

čitam...