23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
završna konferencija

Dvadesetak gerontodomaćica s područja Kloštra Podravskog brinulo o 168 korisnika, svi se nadaju skorom početku nove faze
D

Načelnik Siniša Pavlović kazao je da vrlo brzo očekuje odobrenje „Zaželi-faze III“ te kako se duboko nada i „Zaželi-fazi IV“, koji općina već priprema

Ne propustite

U općini Kloštar Podravski održana je Završna konferencija programa “Zaželi – faza II”, projekta Ženska ruka pomoći, gdje je ukazana i daljnja potreba za ovim hvalevrijednim projektom, koji mnogo znači starijoj populaciji, ali i onima koji su bez posla.

Uz načelnika Sinišu Pavlovića, njegove najbliže suradnice i suradnike te 20-ak gerontodomaćica s područja općine, Završnoj konferenciji prisustvovali su i svi uključeni u ovaj projekt, koji je općina pokrenula prije gotovo četiri godine. Presjek svega toga dala je Katarina Željeznak, projektna asistentica-administratorica.

– Zaposleno je i osposobljeno za poslove gerontodomaćice 20 osoba koje su pružale usluge pomoći u kući za 168 osoba u nepovoljnom položaju, odnosno krajnjim korisnicima. Ovo je projekt za žene ciljne skupine, teže zapošljive žene, a istovremeno i za krajnje korisnike koji na taj način dobivaju besplatne usluge u kući, koje im puno znače. Na taj način ostvarena su sva tri temeljna prioriteta Europskog socijalnog fonda: zapošljavanje, obrazovanje i socijalna uključenost, uz zadovoljstvo zaposlenih i krajnjih korisnika. Na vrijeme i u propisanom roku predan je projektni Prijedlog za „Zaželi-fazu III“ te se čeka povoljno rješenje – napomenula je Željeznjak.

Načelnik Siniša Pavlović kazao je da vrlo brzo očekuje odobrenje „Zaželi-faze III“ te kako se duboko nada i „Zaželi-fazi IV“, koji općina zajedno sa tvrtkom Draft d.o.o. već priprema. Naglasio je kako vjeruje da neće biti velikog perioda bez rada gerontodomaćica između faze II i III.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×