25.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRVI STANARI

Dvije tvrtke kupile parcele u Đurđevcu, uložit će milijune, pokrenuti proizvodnju i zaposliti 20-ak osoba
D

Beton design za parcelu je ponudio 205 tisuća kuna, a Alstema 532.000, no u konačnici će platiti tek iznos od jedan posto vrijednosti zemljišta.

Ne propustite

Đurđevačka Poduzetnička zona A – sjever dobit će iduće godine prve stanare. Na javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni A – sjever u Đurđevcu pristigle su dvije ponude, i to zagrebačkog Beton Designa i bjelovarske tvrtke Alstema.

Zagrebačka tvrtka bavi se proizvodnjom betonskih podova i podova na bazi sintetskih smola. Kupili su površinu od 3064 kvadratna metra, dok će Bjelovarčani u Đurđevcu pokrenuti proizvodnju betonskih elemenata na parceli površine 7963 kvadrata.

Za kvadrat prostora oba su poduzeća ponudila iznos od 67,09 kuna po kvadratnom metru. Tako je Beton design za parcelu ponudio 205 tisuća kuna, a Alstema 532 tisuće, no u konačnici će platiti tek iznos od jedan posto vrijednosti zemljišta.

Obje su tvrtke ostvarile pravo na gradske olakšice u iznosu od 99 posto, pa će ih platiti dvije tisuće kuna, odnosno 5300 kuna.

Ukupno će zaposliti 21 osobu
Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija

Prema poslovnom planu, Beton design će u đurđevačkoj gospodarskoj zoni uložiti četiri milijuna kuna i zaposliti 16 osoba, a bjelovarska tvrtka milijun kuna te u radni odnos uzeti pet osoba. Na spomenutim parcelama planiraju gradnju gospodarskih objekata od 831 odnosno 270 kvadrata, a rok za njihov završetak je konac 2022. godine.

Kako je pojasnio predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, mjere koje su donijeli za poticanje gradskog gospodarstva polako rađaju plodom.

Osim dvije spomenute parcele na kojima će budući vlasnici objekte graditi i projektirati u vlastitom izdanju, interes poduzetnika iskazan je i za tipske hale površine 1800 kvadratnih metara.

Za čak dvije od njih pregovara se s ozbiljnim poduzetnikom koji će u njima također pokrenuti proizvodnu djelatnost.

Kako je kazao Lacković, Đurđevac je na meti sve većeg broja tvrtki iz metaloprerađivačke industrije, a tome osim spomenutih olakšica uvelike doprinose i postojeće tvrtke za cinčanje i plastificiranje na domaćem terenu za čijim uslugama vlada velika potražnja.

Inače, đurđevačko Gradsko vijeće danas će, u 17 sati, održati četvrtu sjednicu. Na dnevnome redu šest točaka, a treća se odnosi na donošenje Odluke o prihvaćanju ponuda na Javni natječaj za prodaju katastarskih čestica (građevinskog zemljišta) u Poduzetničkoj zoni A – sjever u Đurđevcu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

samo nebo joj je granica

FOTO/VIDEO Čudesna Iva od treće godine voli glazbu i pokrete, a sad je ponajbolja plesačica na svijetu: Na podiju sam bila 11 sati, tremu...

Iako joj je tek 10 godina, mlada Križevčanka Iva Sokač vrhunska je plesačica, što je potvrdila i na nedavno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti