22.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Blagdani

Dvojica dječaka ozlijeđena od posljedica uporabe pirotehnike
D

Riječ je o kategoriji koju smiju koristiti i djeca te nije utvrđen nikakav prekršaj, a riječ je o manjim, površinskim ozljedama, rekao nam je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik.

Ne propustite

Dvojica dječaka starosti 9 i 11 godina, ozlijeđeni su od posljedica uporabe pirotehničkih sredstava, izvijestila je policija.

U Križevcima je 22. prosinca oko 14.30 sati, ozlijeđen devetogodišnji dječak nakon što mu je u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo kategorije F1, nazvano jaje dinosaura.

Također, na sam Božić u poslijepodnevnim satima u Drnju je lakše ozlijeđen dječak (11)  tijekom rastavljanja pirotehničkog sredstva iste kategorije. Djelomično je aktivirao žabicu, odnosno malu petardu.

Oba su dječaka, srećom, samo lakše ozlijeđena.

U kategoriju F1 spadaju bengalske šibice, male petarde, konfete – bombice, žabice, čepovi i vrpci, pasje bombice, naboji za dječje pištolje, šibice sa zlatnom i srebrnom kišom i drugi slični proizvodi.

– Riječ je o kategoriji koju smiju koristiti i djeca te nije utvrđen nikakav prekršaj, a riječ je o manjim, površinskim ozljedama – rekao nam je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik.

U provedbi akcije Mir i dobro Policijska uprava koprivničko–križevačka je u razdoblju od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

Bili su ovo jedni od mirnijih blagdana što se tiče pirotehnike te nisu zabilježena kaznena djela kao posljedica nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, niti značajnija ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana.

Oduzet je tek jedan komad streljiva i dvije petarde. Ujedno su prijavljena dva počinjena prekršaja nezakonitog posjedovanja i uporabe pirotehničkog sredstva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Šaranski ribolov

Šoderica najbolja, Križevčani ulovili najveću ribu

Koprivnička Šoderica pobjednik je drugog kola PAN županijske šaranske lige na jezeru Loka1, u domaćinstvu ŠRK-a Ivan Generalić Sigetec. Drugo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×