Eko projekt // Đurđevačka gradska vlast kupuje pet električnih bicikala vrijednih gotovo 30.000 kuna

12:59h
0
Ilustracija

Đurđevčani su u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvarili sufinanciranje nabave električnih bicikala u iznosu od 11.920 kuna ili 40 posto od ukupne investicije vrijedne 29.800 kuna.

Đurđevačka gradska uprava kreće u postupak bagatelne nabave za kupnju pet električnih bicikala. Postupak bi trebao biti dovršen u idućih mjesec dana, otkrio je Martin Mahović iz gradske uprave.

Grad Đurđevac prije nekoliko mjeseci javio se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji već određeno vrijeme potiče nabavu ekološki prihvatljivijih vozila. Đurđevčani su ostvarili sufinanciranje nabave električnih bicikala u iznosu od 11.920 kuna ili 40 posto od ukupne investicije vrijedne 29.800 kuna.

Mahović je kazao da u gradskoj upravi već imaju jedan električni bicikl, koji često koristi i gradonačelnik Željko Lacković, te dva obična bicikla.

Dodao je da će se nabavom električnih bicikala smanjiti korištenje službenih automobila u obavljanju poslova u Gradu Đurđevcu, gradskim trgovačkim društvima i ustanovama, te smanjiti troškovi.

U Đurđevcu računaju i na smanjenje emisije CO2 i čestica prašine u zraku, čime će se, kako kažu, doprinijeti čistijem zraku i okolišu.