25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Eko radionica Uzora Hrvatske održana u Novigradu Podravskom
E

Ne propustite

Nastavljajući niz eko-radionica koje je udruga UZOR HRVATSKE počela održavati u školama i vrtićima u Hrvatskoj, UZOR-ovci su se ovaj tjedan družili i s učenicima od 1. do 8. razreda u OŠ „Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom.

Još krajem prošle godine UZOR HRVATSKE aktivno se uključio u multilateralni ekološki projekt „How Big is Your Foot“ koji se u ovoj školi provodi sa školama partnerima iz šest europskih zemalja: Estonije, Irske, Norveške, Portugala, Turske i Velike Britanije. Tom su prilikom školi darovane besplatne eko-kutije čiji je ključni cilj podizanje razine svijesti učenika o važnosti odvojenog skupljanja starog papira i drugih vrsta korisnog otpada.

 

Ovotjednom održanom eko-radionicom dalje se radi na osvješćivanju učenika o njihovom utjecaju na održivi razvoj zajednice. Zadovoljstvo održanom radionicom učenici nisu krili ni za vrijeme radionice, a ni nakon nje, poslavši UZOR-u HRVATSKE zahvalnicu na “zanimljivoj i edukativnoj radionici o važnosti recikliranja te suradnji na međunarodnom eko-projektu “How big is your foot?”. Učenici su bili oduševljeni radionicom, a posebno im se svidjelo to što su cijelo vrijeme bili aktivno uključeni u razgovor i što su imali prilike sami razvrstavati otpad.

UZOR HRVATSKE razvija mrežu odgovornih članova u društvu, koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 216 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske. Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa i građanskih mišljenja u zajednici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnički Ivanec slavi rođendan

FOTO // Mladi učili pecati i natjecali se u Pustakovcu, klinci igraju turnir, navečer svi na Pejakovića!

Od ranog jutra, već od 7 sati, krenulo je obilježavanje dana Općine Koprivnički Ivanec. Nema dana da se nešto...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×