19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Elektronički program „e-dozvole“ u Gradu Koprivnici od 26. svibnja
E

Ne propustite

U sklopu edukacije za provedbu programa e-dozvole, u utorak 13. svibnja, u Gradskoj vijećnici u Koprivnici, održana je radionica za djelatnike Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice i Upravnog odjela za  prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji (uključujući ispostave).

Radionicu je vodio pomoćnik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Danijel Meštrić, mag. ing. građ.

Projekt e-dozvole sastoji se od portala namijenjenog građanstvu i portala za referente koji rade na izdavanju građevinskih dozvola i drugih akata na temelju Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji.

Portal za građanstvo koriste građani za podnošenje zahtjeva za dozvole i druge akte, za pretraživanje nadležnih ureda (gdje predati zahtjev) te za pretraživanje javnopravnih tijela koji djeluju prema posebnim propisima. Na portalu se nalazi registar svih ovlaštenih arhitekata i inženjera sa približno 9.000 ovlaštenika.

Portal za referente služi kako bi se ujednačilo uredsko poslovanje za sve županije i gradove te kako bi se automatizirao upravni postupak izdavanja dozvola, a time i ubrzao postupak izdavanja dozvola.

Ministarstvo smatra da će sustav e-dozvole pojednostaviti i ubrzati izdavanje građevinskih i uporabnih dozvola čime se smanjuju i ukupni troškovi gradnje, a povećava se pravna sigurnost, povjerenje investitora, građana i drugih pravnih subjekata u sustav gradnje.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice će u roku od deset dana započeti s izradom nacrta akata i provedbom postupaka korištenjem elektroničkog programa „e-dozvole”.

Elektronički program »e-dozvola« je dostupan na internetskoj adresi Ministarstva: » https://dozvola.mgipu.hr:9443 «.

Zahtjev za izdavanje upravnog i drugog akata koji se izdaje na temelju Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji podnosi se na obrascu zahtjeva dostupnom na internetskoj adresi Ministarstva: » https://dozvola.mgipu.hr «, a predaje se upravnom tijelu, odnosno Ministarstvu elektroničkim putem na navedenu adresu ili kao njegov ispis potpisan od podnositelja zahtjeva.

Upravno tijelo dužno je ispis zahtjeva predan elektroničkim putem ispisati, urudžbirati i uložiti u spis predmeta sukladno posebnim propisima koji uređuju uredsko poslovanje, a podnositelj zahtjeva dužan je isti vlastoručno potpisati.

Ako zahtjev nije predan elektroničkim putem, elektronički oblik obrasca zahtjeva popunjava se u Gradu Koprivnici. Ako podnositelj predaje zahtjev elektroničkim putem, umanjuje se iznos upravne  pristojbe za 15 %.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×