24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Elementarna nepogoda zbog suše proglašena i u Koprivnici
E

Ne propustite

Koprivničko-križevački župan Darko Koren poglasio je elementarnu nepogodu od suše za Grad Koprivnicu te je ona sada proglašena u svim gradovima i općinama naše županije. Već prije je zamjenik koprivničkog gradonačelnika Dražen Pros rekao da će zahtjev za proglašenje podnijeti ukoliko se na terenu utvrdi potreba.

Članovi gradske komisije za procjenu štete do sada su obilazili poljoprivredna područja i utvrđivali posljedice te je tek danas poslan zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode županu Darku Korenu.

– Meni je ‘super’ to kako se elementarna nepogoda proglašava, a da se prije toga nije pogledalo da li šteta postoji – komentirao je gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

Gradonačelnik smatra da bi ubuduće trebalo prvo utvrditi postoji li šteta, kolika je i na kojim poljoprivrednim kulturama. Nakon toga bi jedinice lokalne samouprave predale zahtjeve za proglašenje elementarne nepogode. Apsurd je da se na području Podravine i Prigorja proglašava nepogoda od suše, a postoji mnogo vodotoka i podzemnih voda koje se mogu crpiti za navodnjavanje, kazao je Mršić

Ja bih ovdje, onako zloćesto, mogao postaviti pitanje kako to možemo imati stalno elementarnu nepogodu od suše, a u proteklih osam godina je nekoliko stotina milijuna kuna investirano u navodnjavanje na području Republike Hrvatske uključujući i dio tog novca na područje naše županije – rekao je koprivnički gradonačelnik Mršić.

Podsjetimo, župan je krajem srpnja proglasio elementarnu nepogodu za grad Đurđevac i 20 podravsko-prigorskih općina, a početkom kolovoza za Križevce i preostale dvije općine. Prema tadašnjim, grubim procjenama, suša je uzrokovala više od 70 milijuna kuna šteta.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×