Žena poginula u naletu kamiona na traktor

21:51h
0

U ponedjeljak poslije podne u Šemovcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala Agata Kolarić (76), izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

80-godišnji hrvatski državljanin upravljao je traktorom marke IMT 533 koprivničkih registarskih oznaka, a na kojem se kao putnica prevozila Agata Kolarić, te je započeo nepropisnu radnju skretanja u lijevo. Zbog toga je došlo do udara u teretni automobil marka Scania, koji je vukao priključno vozilo marke Spitzer, slavonskobrodskih oznaka. Kamionom je upravljao K.P. (1962), a u trenutku nesreće bio je u punoj fazi preticanja traktora.

Od siline udara došlo je do ispadanja putnice Agate Kolarić sa traktora na kolnik, kojom prilikom je ista zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je u vozilu hitne medicinske pomoći preminula.

Vozači u navedenoj prometnoj nesreći nisu bili pod utjecajem alkohola. Zbog prometne nesreće i provođenja očevidnih radnji, u vremenu od 15,50 sati do 17,30 sati, za sav promet je bila zatvorena dionica DC – 43, a promet se odvijao obilazno. Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici PP Đurđevac u nazočnosti zamjenice Županijskog državnog odvjetništva Dijane Sabolić Harambaša.

U vezi navedene prometne nesreće slijedi podošenje kaznene prijava protiv 80-godišnjeg hrvatskog državljanina na ODO u Koprivnici poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.272 KZ-a – izazivanje prometne nesreće.

čitam...