4.3 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Energetska učinkovitost // Srednja škola dobiva izolaciju fasade, krova i 70 prozora
E

Ne propustite

Ugovor potpisanUskoro počinju radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti objekta Srednje škole, u vrijednosti od 2,7 milijuna kuna s PDV-om, a sredstva su u cijelosti osigurana u proračunu Županije. Ugovor o javnoj nabavi su na Staru godinu potpisali su župan Darko Koren i direktor tvrtke MOD d.o.o. Koprivnica, Stjepan Njegač.

Radovima će biti obuhvaćeno pola školske zgrade, a izvršit će se toplinska izolacija fasade (2.770 m2) i ravnog krova (1.660 m2) te zamjena više od 70 prozora. Nakon što se rekonstrukcija zgrade izvede, značajno će se poboljšati toplinske karakteristike dijela građevine, i to za čak pet energetskih razreda, sa energetskog razreda G na energetski razred B. Radove će izvoditi zajednica ponuditelja, tvrtke MOD d.o.o. iz Koprivnice i FUNDA d.o.o. iz Zaprešića, dok je rok za izvođenje pet mjeseci

U navedenoj školskoj zgradi smještene su dvije škole, Srednja škola sa 1.096 učenika i Obrtnička škola sa 784 učenika, stoga su potpisivanju ugovora prisustvovali i ravnatelji škola Zdravko Sabolek i Ratimir Ljubić. Istaknuli su zadovoljstvo zbog početka navedenog projekta koji će bitno povećati standard rada u školama. Uz ravnatelje potpisivanju su bili prisutni i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.

Župan Koren kazao je prilikom potpisivanja da se ovim projektom nastavlja ciklus ulaganja u energetsku učinkovitost školskih zgrada, čime se dugoročno postižu uštede ali i oslobađaju sredstva za nova ulaganja. Program održivosti u gospodarenju javnim objektima Županija će stoga nastaviti i u narednom razdoblju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×