- Oglas -

Ranko Celiščak Cvele i Marijo Dodik, dvije nogometne ikone, dvije sportske legende, a danas dva iskusna trenera, bili su naši gosti u studiju ePodravina televizije. Jasno, s razlogom, jer tko nam bolje može pričati o Slavenu i aktualnoj situaciji u kojoj se klub našao, nego oni koji su cijeli život povezani s njim.

Cvele je nekada igrao pa trenirao, nakon čega se s razlogom udaljio od kluba, što ne znači da ga i dalje redovito ne prati, dok je Dodik istinska legenda kluba. Najbolji topnik kojega je Slaven imao, prvi strijelac kluba svih vremena, zabio je u prvenstvima 74 komada, odnosno 30 više od drugog Vručine, a pamtimo ga i kao rekordera po broju pogodaka na jednoj utakmici. Sada već daleke 2000. godine, u listopadu, Varteksu je zabio šest komada u visokoj pobjedi 7:1.

Bila su to neka bolja i sretnija vremena za koprivničkog prvoligaša, koji danas grca pri dnu prvoligaške ljestvice. Upravo je to bila tema o kojoj smo pričali s našim sugovornicima.

- Oglas -

Pitali smo ih moramo li se bojati za opstanak u ligi, odnosno što se događa sa Slavenom i zašto klub koji je nekada bio pravi domaćinski danas svima širom otvara svoja vrata. Također, porazgovarali smo o viziji, odnosno privatizaciji kluba, na što nam je Cvele odgovorio da je to jedini način na koji se Slaven može spasiti.

Dodik nam je, pak, otkrio kako je bilo igrati nekada i kako se osjećao kada je zabio šest komada Varteksu te smo ga zamolili za usporedbu tadašnje i sadašnje momčadi. Otkrio nam je da je tada dobio čistu desetku od svih sportskih novinara širom države, jedino mu je jedan lokalni dao 9,5. Također, Cvele nam je otkrio da je imao prste u Dodikovom transferu u Koprivnicu.

S obzirom na to da su jedan i drugi vezani uz županijski nogomet, pitali smo ih ide li taj amaterski nogomet u dobrom smjeru, s obzirom na to da se u njemu okreće sve veći novac, a progovorili su i o sve većem broju igrača iz drugih županija. Otkrili su nam razlike u radu između profesionalnog i amaterskog nogometa i zajednički zaključili da je u amaterskom puno teže.

Između ostalog, pitali smo Celiščaka hoće li Dodik sa Starigradom osvojiti Drugu ŽNL, a što su nam rekli na to, ali i sva druga pitanja, što su nam sve otkrili i što poručuju čelnicima Slavena, pogledajte i poslušajte u videu ePodravina televizije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).