Četiri godine maltretirao i ponižavao suprugu

14:18h
0

Dovršenom kriminalističkom obradom policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 53-godišnji hrvatski državljanin s područja Policijske Postaje Križevci od 2004. do 2008. godine kontinuirano ispoljavao psihičko i fizičko nasilje prema svojoj supruzi, dovodeći ju u ponižavajući položaj, stoji u dnevnom policijskom izvješću Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Bilježe se i dva slučaja krađe. Nepoznati počinitelj je u vremenu od 25. do 27. studenoga provalio u dvije vikendice locirane nedaleko mjesta Rakitnica, gdje je iz jedne otuđio pronađenu hranu. U četvrtak u večernjim satima nepoznati počinitelj je iz svlačionice Sportske dvorane u Križevcima otuđio mobitele, novac i jedne tenisice čime je oštetio članove Tae-kwon-do kluba za vrijeme treninga.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježene prometne nesreće, kao ni prekršaji narušavanja javnog rada i mira,no dogodilo se nasilje u obitelji. U četvrtak oko 20.30 sati u obiteljskoj kući u Đurđevcu alkoholizirani muškarac (2,01 g/kg) je verbalno i fizički napao tasta i svoju kćer. Radi alkoholiziranosti i upornosti u nasilju doveden je u službene prostorije i zadržan do otrježnjenja.

Građanin s područja PP Koprivnica dragovoljno je policiji predao dvije ručne bombe, nabojnik za pušku i 64 komada puščanog streljiva.